Danske Verdensreligioner

Seks grundbøger om religion

Komplet system
Danske Verdensreligioner handler om, hvordan de fem verdensreligioner, buddhisme, hinduisme, islam, jødedom og kristendom, udspiller sig i en dansk kontekst. Den supplerende grundbog Danmark og religionerne opridser religionshistoriske, religionsretlige og religionssociologiske linjer. Bøgerne dækker alle krav til religionsundervisning i gymnasiet og på hf og kan også bruges i almen studieforberedelse. Buddhisme, Islam, Jødedom og Kristendom er udkommet. Hinduisme og Danmark og religionerne udkommer i hhv. 2011 og 2012.
 
Skrevet af unge religionsforskere
Bøgerne er skrevet af unge forskere og eksperter. Både imamen og skoleeleven er blevet interviewet og observeret, og det er blevet til en række studietekster om levende religion i Danmark.
 
Verdensreligioner i Danmark
Danske Verdensreligioner gennemgår kort de mest centrale sider af verdensreligionernes generelle historie, former, myter, lære, kult osv. Fokus er på deres danske historie og på, hvordan traditionerne fortolkes og leves af grupper og individer i konkrete religiøse, politiske og sociale sammenhænge i Danmark.
 
Religion og diversitet
Bøgerne uddyber, hvordan og i hvor høj grad grupper og individer praktiserer og tænker religionerne, og hvordan de forholder sig forskelligt til den offentlige debat, til aktuelle etiske og politiske spørgsmål og til majoritetssamfundet.

Fakta

  • Antal materialer2
  • KlassetrinB-niveau - C-niveau
Filtrering
Sorter efter
  • Alfabetisk (A-Å)
  • Alfabetisk (Å-A)
  • Nyeste materialer

2 materialer

Danske Verdensreligioner - Jødedom
Danske Verdensreligioner – Jødedom handler om, hvordan jødisk tradition og historie influerer på jøders daglige og moderne liv. Bogen gennemgår jødisk religion og historie og indeholder herudover en lang række kilder; interviews, debatindlæg m.v., der udtrykker forskellige holdninger og tilgange til jødisk liv i Danmark.

Fås som

  • Bog

Bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

226,00 kr.

282,50 kr. inkl. moms

+-
Danske Verdensreligioner - Kristendom
Danske Verdensreligioner – Kristendom er en grundbog til gymnasiets religionsundervisning og kan ligeledes indgå i at-forløb. Danske Verdensreligioner – Kristendom præsenterer læseren for en række af de former for kristendom, som er at finde i Danmark. Bogen gennemgår de danske udgaver af kristendoms tre hovedgrene: den ortodokse kirke

Fås som

  • Bog

Bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

226,00 kr.

282,50 kr. inkl. moms

+-