Velkommen til nyheder og inspiration til matematik. Læs om vores nye materialer med fokus på undersøgende matematik og evaluering, eller få indblik i vores innovative træningssite til matematik; KVIKMAT. Du kan også se vores spritnye matematikbog til børnehaveklassen fyldt med sjove Vitello-historier, Kom og Regn.

 

God fornøjelse!

Bogsystemer

MATLAB – fokus på undersøgende matematik

Gyldendals nye matematiksystem MATLAB – MATEMATIKLABORATORIET indeholder alt det, der skal til for at skabe en engagerende og motiverende matematikundervisning.

 

Derfor skal du vælge MATLAB:

  • bygger på en undersøgende og problemorienteret tilgang til matematikken
  • har fokus på faglige samtaler og undersøgelser, der udvikler elevernes matematiske kompetencer
  • indeholder øvelser, der giver eleverne rutine i at bruge deres matematiske færdigheder
  • giver indblik i elevernes faglige udvikling gennem løbende evaluering
  • bygger på forskning i, hvordan børn lærer matematik

 

Tæt samspil mellem bog og web

I MATLAB er bøger og web tænkt sammen i en helhed. Til hvert kapitel er der animerede videoklip med inspiration til faglige samtaler, som knytter sig til elevbøgernes sider. Webdelen indeholder desuden interaktive spil og opgaver, printark og filer til eleverne samt links, en grundig side-til-side-vejledning til læreren og gode råd til forældrene. Elever, lærere og forældre kan få adgang til webdelens ressourcer via QR-koder i elevbøgerne.

Læs mere om MATLAB her

 

Vil du have en smagsprøve af MATLAB?
Download vores særtryk her: 

MULTI – det fulddækkende matematiksystem til alle klassetrin

MULTI forener traditionelle matematikfaglige færdigheder med moderne arbejdsformer og medier. Kapitlerne veksler mellem teori, aktiviteter, træning og vedligeholdelse i et tæt samspil og en gennemtænkt progression, som sigter på at skabe matematikforståelse og færdigheder og giver mange veje til matematiklæring. MULTI fokuserer yderligere på faglig læsning, hvor eleverne møder forskellige matematiske repræsentationsformer.

Læs mere om MULTI >

 

 

Vil du have en smagsprøve af MULTI 9?
Download vores særtryk her: 

 

Få gang i matematikken i børnehaveklassen med Vitello

 

KOM OG REGN er en ny bog fyldt med sjove Vitello-historier, der sætter scenen for elevernes arbejde med matematiske problemstillinger i børnehaveklassen. I bogen finder du et væld af opgaver, lege, spil og aktiviteter, der kan udvikle elevernes matematiske opmærksomhed. Og eleverne kan arbejde selvstændigt videre med tegne- og skriveøvelser i det øvehæfte, der er tilknyttet bogen.

Hør Kim Fupz læse en af historierne fra bogen op herunder. Bagefter kan du få historien + et par af de tilhørende elevaktiviteter, og prøve materialet i din klasse.

Få en gratis smagsprøve på KOM OG REGN

Læs mere om KOM OG REGN >

 

Talkort til klasseværelset – lær eleverne tallene fra 1-10
10 flotte talkort med tallene 1-10 i A4-størrelse til at hænge op i klasselokalet. Hvert talkort viser et tal, tallets skriveretning og forskellige repræsentationer af det tilhørende antal.

Læs mere

Træning

KVIKMAT – mere end bare træning!

KVIKMAT er Gyldendals nye supplerende website til matematik fra 0.-10.klasse. Sitet består af en omfattende køreklar opgavebank, hvor opgaverne automatisk tilpasser sig den enkelte elev, og du kan også nemt sammensætte dine helt egne matematiske træningssæt. En nyskabende samarbejdsfunktion kan yderligere parre dine elever efter niveau undervejs, så de kan arbejde sammen, når du ønsker det. Den innovative peer learning-del til 4.-10. klasse har fokus på de matematiske kompetencer. Her arbejder eleverne med åbne problemløsningsopgaver, der styrker deres evne til at kommunikere, samarbejde og give hinanden feedback.

Læs mere om KVIKMAT

Læs et interview med Mads, der er lærer og matematikvejleder på Stjernevejsskolen i Hedensted, og bliv klogere på, hvad arbejdet med KVIKMAT har betydet for ham og hans elever.

 

Evaluering

Test af færdigheder, viden og kompetencer – kom hele vejen rundt

MATEMATIKPROFILEN tegner et helhedsbillede af dine elever i indskolingen og på mellemtrinnet. Med det nye test- og evalueringsmateriale kan du både evaluere elevernes matematiske færdigheder, viden og kompetencer. Materialet er udviklet med afsæt i Fælles Mål og er afprøvet af flere hundrede elever. På det tilhørende website finder du bl.a. rettevejledninger og forslag til opfølgende arbejde, så du lettere kan styrke og støtte den enkelte elev.

Læs mere om Matematikprofilen og køb elevhæfterne

Vil du have en smagsprøve på MATEMATIKPROFILEN?

Vores særtryk giver dig et godt indblik i materialet samt viser dig, hvordan lærere, der har brugt MATEMATIKPROFILEN, bruger materialet aktivt i deres fremadrettede samtaler med eleverne om, hvad de skal blive bedre til i matematik.

Matematikvejlederne på Frederiksborg Byskole har talt!

De er vilde med Matematikprofilen. Se den korte video og bliv klogere på, hvordan de bruger materialet i deres arbejde på skolen.