LITTERATURUNDERVISNING ER VÆRDISKABENDE

Bøger åbner verdener. Gyldendal har en lang tradition for at sætte litteraturen i højsædet både i det private og i undervisningen. Vores store litteratursite for udskolingen, Dansk i dybden, er en samlet platform, der kan danne rammen for litteraturundervisning.

En analytisk værktøjskasse

Dansk i dybden er et site, der balancerer mellem analyse og oplevelse. Eleverne har mulighed for at arbejde i forskellige genrer og få et indblik i dansk litteraturhistorie, som danner rammen for et fællessprog lærere og elever imellem.

Sitet indeholder en tekstdatabase, en overskuelig vifte af analysebegreber og mødet med både klassiske og nutidige forfattere som fx H.C. Andersen, Henrik Pontoppidan, Caspar Eric og Marianne Iben Hansen.

Oplevelser og nye verdener til dine elever

Eleverne bliver præsenteret for oplevelser og verdener – både verdener de i forvejen kan relatere til, men også verdener der er fremmede for dem. Denne mangfoldighed giver eleverne gode forudsætninger for at blive selvstændige tænkere, hvor der er plads til forskellige meninger og baggrunde. 

En bred vifte af forløb til din litteraturundervisning  

Vores danskportal til udskolingen tilbyder en lang række forskelligartede forløb til dine elever. Eleverne kan fx arbejde med både klassisk såvel som samtidig dansk litteratur, og de har mulighed for at dykke ned i mange forskellige litterære genrer. Portalen tilbyder ligeledes et overblik over forskellige litterære perioder, så eleverne kan danne sig et overblik over tidslinjen inden for litteratur.

 

Hul igennem – 4 multimodale fortællinger

Hul igennem er en serie af multimodale fortællinger – den består af fire analoge billedfortællinger med dertilhørende lydfortællinger. Udover de fire værker har Trine May stået for udførlig vejledning til serien. På Gyldendals danskportal kan du finde de fire lydfortællinger, som forløbet tager udgangspunkt i.

Gå til danskportalen her >

Litteraturundervisning med Fandango

Vores populære Fandango-systemer kan købes til alle klassetrin, og de tre systemer har fået hver deres hjemmeside – én til indskolingen, én til mellemtrinnet og én til udskolingen. Systemerne kan både købes som i-bog og som fysiske eksemplarer.

Fandango indskoling

Fandango i indskolingen

Værdierne i Fandango for indskolingen er at indføre børnene i det danske sprog på en sjov og inspirerende måde. I børnehaveklassen er der lagt vægt på dialogisk og lydret læsning, så eleverne hurtigt får en følelse af at blive gode læsere. Gennem indskolingen understøtter grundbogen elevernes sprogforståelse og fornemmelse for fiktion gennem en lang række fantastiske læseoplevelser, der er gennemsyret af en kærlighed til børnelitteratur.

Fandango mellemtrinnet

Fandango på mellemtrinnet

Endnu engang er én af kerneværdierne, at elevernes litteratur- og læseglæde bliver dyrket. På mellemtrinnet dykker eleverne dybere og dybere ned i arbejdet med fx karakterskildringer, komposition og andre litterære begreber.

Fandango udskoling

Fandango i udskolingen

Dansksystemet fortsætter i udskolingen med Fandango 7-9, der viderefører princippet om nytænkende litteraturundervisning. I udskolingen bliver der bygget bro mellem læse- og litteraturdidaktik og den skriftlige fremstilling, så eleverne kommer hele vejen rundt om de forskellige elementer af danskundervisningen.