Verdensmål i EUD

Stort digitalt materiale på vej!

Det nye undervisningsmateriale vil arbejde på tre niveauer:

Til eleverne: grundlæggende tekster med opgaver, der giver indblik i verdensmålene.

Til underviserne: grundtekster, som især fokuserer på, hvordan man kan arbejde didaktisk med bæredygtighed.

Til skolerne: brancherettede tekster/artikler med inspiration fra andre skoler eller institutioner der arbejder med, eller har arbejdet med, verdensmål.

Vil I bidrage til projektet?

Det er vigtigt, at alt materialet er velafprøvet i praksis, og vi vil gerne opfordre til, at man deler de gode erfaringer på tværs af skoler og praksis.

Deler din skole mere end 10 opgaver, som I har brugt i undervisningen eller i projekter om eks. bæredygtighed, får hele skolen gratis adgang til alt materialet. 

Jeg hører også meget gerne fra institutioner med social- og sundhedsuddannede eller pædagogiske assistenter ansat, hvis I har et spændende projekt kørende eller på vej, som I gerne vil fortælle mere om. 

Skriv til mig og hør mere!

Louise Kongstad Larsen, redaktør

Verdensmål, undervisning i EUD

”DET HANDLER IKKE KUN OM AT ARBEJDE GRØNNERE, MEN BEDRE GENERELT”

”Leave no one behind” – sådan lyder budskabet fra FN. Det er nemt at forstå, men kompliceret at udføre på verdensplan, og derfor må vi starte på det lokale plan. Sådan lyder en af budskaberne fra redaktør Louise Kongstad Larsen, der er ved at udvikle materialer til SOSU-uddannelserne med fokus på FN’s verdensmål.

”For at det også skal føles særligt relevant og vedkommende for SOSU-eleverne at arbejde med målene, er det vigtigt, at materialet tager udgangspunkt i en hverdag, de kender. 
Sosu Randers og bæredygtighed

Interview med René Dybdal, udviklingschef på Randers Sosu-skole

I 2020 blev Randers Social- og Sundhedsskole optaget som officiel UNESCO Verdensmålsskole, og det betyder, at man på skolen arbejder fokuseret med de tre mål Kvalitetsuddannelse, Partnerskaber for Handling og Sundhed og Trivsel. I samarbejde med Gyldendal skal skolen udvikle materialer, der passer til den nye bæredygtighedslinje. Vi har talt med udviklingschef på skolen, René Dybdal, for at høre ham om samarbejdet, og hvorfor det er vigtigt at inkludere verdensmålene i fremtidens SOSU-uddannelser.