Arbejd med verdensmålene på erhvervsuddannelser

Få støtte og inspiration

iBogen indeholder:

  • Artikler med inspiration til arbejdet med verdensmål og bæredygtighed henvendt til underviserne.
  • Didaktisk inspiration – også henvendt til underviserne
  • Opgaver til verdensmålene – for alle uddannelsesretninger på erhvervsskolerne.
  • Opgaver og forløb målrettet specifikke erhvervsuddannelser. Lige nu er der til SOSU/PAU og der kommer til andre erhvervsuddannelser senere. Alle opgaver og forløb kan relateres til nøglebegreber fra de uddannelsesspecifikke fag.

Verdensmål i EUD

En omfattende iBog, som giver en grundig introduktion til alle 17 verdensmål, og hvorfor de er relevante at arbejde med på erhvervsskolerne.

Verdensmål, undervisning i EUD

”DET HANDLER IKKE KUN OM AT ARBEJDE GRØNNERE, MEN BEDRE GENERELT”

”Leave no one behind” – sådan lyder budskabet fra FN. Det er nemt at forstå, men kompliceret at udføre på verdensplan, og derfor må vi starte på det lokale plan. Sådan lyder en af budskaberne fra redaktør Louise Kongstad Larsen, der er ved at udvikle materialer til SOSU-uddannelserne med fokus på FN’s verdensmål.

”For at det også skal føles særligt relevant og vedkommende for SOSU-eleverne at arbejde med målene, er det vigtigt, at materialet tager udgangspunkt i en hverdag, de kender. 
Sosu Randers og bæredygtighed

Interview med René Dybdal, udviklingschef på Randers Sosu-skole

I 2020 blev Randers Social- og Sundhedsskole optaget som officiel UNESCO Verdensmålsskole, og det betyder, at man på skolen arbejder fokuseret med de tre mål Kvalitetsuddannelse, Partnerskaber for Handling og Sundhed og Trivsel. I samarbejde med Gyldendal skal skolen udvikle materialer, der passer til den nye bæredygtighedslinje. Vi har talt med udviklingschef på skolen, René Dybdal, for at høre ham om samarbejdet, og hvorfor det er vigtigt at inkludere verdensmålene i fremtidens SOSU-uddannelser.

Vil I bidrage til projektet?

Det er vigtigt, at alt materialet er velafprøvet i praksis, og vi vil gerne opfordre til, at man deler de gode erfaringer på tværs af skoler og praksis.

Deler din skole mere end 10 opgaver, som I har brugt i undervisningen eller i projekter om eks. bæredygtighed, får hele skolen gratis adgang til alt materialet. 

Jeg hører også meget gerne fra institutioner med social- og sundhedsuddannede eller pædagogiske assistenter ansat, hvis I har et spændende projekt kørende eller på vej, som I gerne vil fortælle mere om. 

Skriv til mig og hør mere!

Louise Kongstad Larsen, redaktør

Hold dig opdateret