FVU dansk er et digitalt læringsunivers fyldt med træningsopgaver - et undervisningsmateriale forfatterne selv har savnet i markedet. Vi har talt med de tre forfattere om bl.a. at møde kursisterne i øjenhøjde.
Dansk i brug taler sammen med værkstederne på FGU. Det er en iBog, der er bygget op omkring principper for ordblindevenlig undervisning. Det betyder bl.a., at bogen aktiverer eleverne og tager hånd om de læsesvage
‘Det der dansk’ er en ny grundbog, der henvender sig til alle, der underviser unge og voksne i dansk på niveauer svarende til Basis, G, F, E og D. Bogen er i høj grad skabt ud fra Maria Revsbech og Susanne Djurhuus’ egne erfaringer i at arbejde med de didaktiske tanker, der ligger i at konstruere opgaver til og undervise på samlæste hold.
Mads Jakob Kirkebæk sætter endnu engang dansk kultur under lup i den nye udgivelse "Danskeren og...". Vi har talt med ham om formidling af dansk kultur, samt hvilken betydning dette har for vores forståelse af identitet og samfundet omkring os.
Sådan lyder det fra redaktionschef Lissi Hansen. Vi har taget en snak med Lissi om DM i SOSU, Gyldendals bidrag til arrangementet og hvilken betydning Skills har for erhvervsuddannelserne.
Etik er en essentiel del af omsorgsarbejdet. Du kan som underviser ofte komme i situationer, hvor du skal forklare, hvad der er etisk korrekt eller etisk forsvarligt at gøre i forskellige situationer. Her får du tre konkrete opgaver, som hjælper dig med arbejdet om etik i omsorg i undervisningen af SOSU-elever.
International forskning viser en positiv effekt af brugen af musik i pleje, omsorg, aktivitet og terapi. Den nye bog "Stemning. Musikalsk interaktion i demensomsorgen" er fyldt med håndgribelige praksiseksempler, der illustrerer, hvordan musik kan omsættes til omsorg. Læs interviewet med en af bogens forfattere.
Efter syv år har Ole Bjerglund Pedersen lavet nye udgaver af grundbøgerne "Naturfag, niveau F og E" og "Naturfag, niveau D og C". Vi har talt med ham om, hvordan de adskiller sig fra de gamle.
I samarbejde med Center for Digital Pædagogik har Gyldendal udviklet en artikelrække om børns og unges trivsel på nettet, der er udkommet på portalen samfundsfag.gyldendal.dk. Artiklerne omhandler alt fra digitale fodspor, til fake news, gode mobilvaner og online ekstremisme. Fagsnak har talt med Pernille Ballisager fra CfDP om vigtigheden af digital dannelse.
Er du underviser på GF2, kan du inddrage denne podcast i din undervisning. Med den kan du stille skarpt på regler og lovgivning med dine sosu-elever inden praktikken.