Brug dit dansk

Brug dit dansk

Grundbog DU2 modul 4

Julie Henriques

Beskrivelse

ANMELDELSER

Fakta

Brug dit dansk er et grundbogsmateriale til Danskuddannelse 2 modul 4. Bogen kan dog med fordel også bruges i andre sammenhænge, for eksempel på FGU, højskoler og ungdomsskoler.

Materialet lægger op til, at kursisterne aktivt bruger og udvider deres allerede etablerede fortsættersprog. Bogens opgaver og emner kommer rundt om alle sproglige discipliner, men der er særlig fokus på det mundtlige sprog. Kursisterne skal gætte, prioritere, diskutere og argumentere og tilskyndes i det hele taget til at bruge sproget selvstændigt og til at være aktivt medskabende ved at bidrage med deres erfaringer, meninger og viden om bogens emner.

Brug dit dansk er opdelt i fem kapitler med relevante og hverdagsnære emner. Hvert kapitel tager udgangspunkt i autentiske videointerviews med gennemgående personer:

> Alex, som er selvstændig med egen café
> Rahman, som er lystfisker og naturelsker
> Tanya og Emilie, som er livslange veninder
> Magnus, som er under uddannelse
> Signe, som arbejder frivilligt

Bogens emner og opgaver omhandler arbejde, uddannelse og hverdagsliv i Danmark og leder således frem mod ministeriets mål for modulet. Der arbejdes systematisk med bl.a. ordforråd, læse- og skriveopgaver, lytteøvelser, grammatik, udtale og modultestnære opgaveformater.

Brug dit dansk består foruden denne grundbog af websitet brugditdansk.ibog.gyldendal.dk med bl.a. videoer, vejledninger, opgaver og kopisider.

Brug dit dansk

"Kursisternes sprog kommer i spil"

Brug dit dansk lægger op til diskussioner og inddragelse af kursisternes egne erfaringer og meninger gennem opgaver og temaer, der er relevante for den enkelte. Vi har talt med Julie Henriques, der er forfatter til bogen.

”Jeg synes det er spændende at være med til at præge undervisningen på Danskuddannelserne. Jeg ville gerne give noget til vores fag, og forhåbentligt noget som kursisterne kan bruge til deres integration i Danmark. Det er et privilegium, at man som forfatter kan være med til at definere nogle emner og opgavetyper og lave noget, der bliver brugt bredt.”