IDRÆTSUNDERVISNING MED GYLDENDAL

På denne side kan du læse mere om Gyldendals forskellige materialer til idrætsundervisningen i grundskolen. Alle vores materialer tager afsæt i Fælles Mål og har fokus på en alsidig idrætskultur med fokus på idrættens betydning for sundhed og trivsel i et forpligtende fællesskab.

Du kan læse om Gyldendals fagportal til idræt i udskolingen, idræt7-9.gyldendal.dk, vores fagportal til idræt på mellemtrinnet, idræt3-6.gyldendal.dk, samt Gyldendals analoge materialer til idræt – Tjek på idræt og Idræt, leg og bevægelse.

Gyldendals fagportal til idræt i udskolingen

Idræt7-9.gyldendal.dk er Gyldendals fagportal til idrætsundervisningen i udskolingen. Fagportalen kan bruges som det bærende element i idrætsundervisningen, hvor du kan finde færdige undervisningsforløb i idræt. Du kan også bruge den som inspiration, få idéer til din idrætsundervisning og håndplukke og sammensætte enkelte elementer fra portalen efter behov.

Læs mere om tankerne bag fagportalen > 

Øverst på fagportalen finder du de primære navigationsmuligheder – ’Forløb’, ’Prøven’, ’Bibliotek’ og ’Lærer’. Nedenfor kan du læse mere om portalens muligheder.

Fra forsiden kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvad portalen byder på. Du kan bestille prøveadgang og abonnement, og se det nyeste på portalen fx podcastserien Idræt i ørerne.

Forløb indeholder portalens centrale indhold, nemlig de didaktiserede og temabaserede undervisningsforløb i idræt, der tager afsæt i Fælles Mål. Forløbene er inddelt i de syv indholdsområder, eleverne kan trække til prøven i idræt. Fx kan du finde indholdsområdet ’Løb, spring og kast’, der indeholder forløbene ’Dogmeatletik’, ’Olympiske lege’ og ’Spot på teknikken’.

 

Alle forløb er temabaseret og indeholder faglige, elevhenvendte tekster, mål, øvelser og aktiviteter, idrætsteori, videoer, billeder, lærervejledninger, evaluering, tjek-opgaver og meget mere. De overordnede temaer er forankrede i kompetenceområderne, idrætskultur og relationer samt krop, træning og trivsel.

Læs mere om forløb > 

Læs mere om øvelser >

 

 

Prøven  indeholder materiale, der understøtter elevernes arbejde frem mod den afsluttende prøve. Fanebladet indeholder praktisk information om selve prøven og idéer til temaer, som eleverne kan gå op til prøven i. Det kan være temaer som fx ’Streetkultur’ eller ’Sundhed’. Temaerne bliver yderligere udfoldet i portalens forløb.

Læs mere om prøven i idræt >  

 

 

Bibliotekets søge- og filtreringsfunktion gør det muligt at søge efter specifikke elementer fra forløbene. Her kan du finde idrætsteori, tematekster, billeder, videoer, illustrationer, i-ark, modeller, øvelser og tjek-opgaver.

Det er en smart og hurtig måde for lærere og elever at finde det relevante materiale, uden at de skal kigge alle forløbene igennem. Læreren kan også ud fra bibliotekets indhold sammensætte egne undervisningsforløb med Gyldendals forløbsbygger.

I biblioteket kan du også finde idrætspodcasts fra Gyldendals podcastserie – Idræt i ørerne.

 

 

Lærerdelen indeholder en præsentation af tankerne bag portalen, portalens opbygning, forslag til planlægning af idrætsundervisningen, herunder lærervejledninger, årsplaner, lektionsplaner og differentiering, IT-værktøjer og meget mere. Kort sagt – alt hvad du har brug for til din idrætsundervisning.

Bestil prøveadgang til fagportalen >

Gyldendals fagportal til idræt på mellemtrinnet

Gyldendal har også lanceret idræt3-6.gyldendal.dk, der er en portal dedikeret til idrætsundervisningen på mellemtrinnet.

Fagportalen til mellemtrinnet er opbygget på samme måde som fagportalen til udskolingen – du kan finde færdige, temabaserede undervisningsforløb og få inspiration til alt fra boldspil, sjov opvarmning og lege i idræt. Portalen er ligeledes struktureret ud fra Fælles Mål.

Læs mere om fagportalen >

forsiden kan du navigere til de øvrige faneblade, ’Forløb’, ’Bibliotek’ og ’Lærer’, og danne dig et hurtigt overblik over nogle af portalens muligheder.

Forløb indeholder færdige og temabaserede undervisningsforløb i idræt, hvor der er fokus på bevægelse og et tæt samspil mellem idrætsteori og praktiske øvelser og aktiviteter.

Forløbene er inddelt i otte indholdsområder. Forløbene har forskellig karakter, fx skal eleverne i et danseforløb benytte danseappen Badjango, mens et andet forløb har fokus på nye og gamle lege.

Alle forløb er understøttet af idrætsteori, mål, øvelser, guidende videoer, billeder, tjek-opgaver samt lærervejledninger og en evalueringsdel.

Læs mere om forløb >

 

Biblioteket giver mulighed for at søge efter specifikke elementer fra forløbene. Via søge- og filtreringsfunktionen kan du lynhurtigt finde relevante billeder, videoer og tjek-opgaver uden at skulle gennemgå forløbene. Det giver dig mulighed for selv at håndplukke de elementer, der er relevante for netop din undervisning.

 

 

 

Under Lærerfanen kan du finde alle bagvedliggende tanker om portalen; du kan læse om de forskellige elementer på portalen, hvordan den er opbygget, didaktiske overvejelser, hvordan du kan planlægge din idrætsundervisning og meget mere.

Tjek på idræt – et prøveorienteret materiale til idræt i skolen

Tjek på idræt er Gyldendals analoge materiale, der er udarbejdet specifikt til 8.-9. klasse med henblik på at styrke elevernes forudsætninger forud for udtræksprøven efter 9. klasse. Materialet har en klar og tydelig struktur og en stærk faglighed, hvor eleverne arbejder målrettet med de seks prøverelevante indholdsområder.

Tjek på idræt består af en elevbog, en lærevejledning og en i-bog med dertilhørende videoer og pdf’er. Materialet understøttes af websitet, tjekpaaidraet.gyldendal.dk, hvor du kan finde i-bogen, en beskrivelse af materialet samt digitale resurser.

Læs en anmeldelse af materialet >

Lærervejledningen giver forslag til en synlig og målrettet idrætsundervisning, den indeholder afsnit om temabaserede forløb, eksempler på årsplaner samt en indgående beskrivelse af prøven. Grundbogen består, udover prøvens indholdsområder, af konkrete forslag til, hvordan eleverne kan arbejde videre frem mod prøven, og den er ledsaget af idrætsteori, figurer og modeller – alt sammen for at sikre det stærke idrætsfaglige fundament.

Gå til Tjek på idræt >

Idræt, leg og bevægelse – din opslagsbog til idræt i skolen

Idræt, leg og bevægelse er idrætslærerens bedste ven, når det gælder forslag til både velkendte og nye aktiviteter i idrætsundervisningen. Materialet har fokus på at skabe en glæde, lyst og motivation til bevægelse og idræt i skolen.

I bogen er der lagt særlig vægt på boldspil, leg og redskabsaktiviteter. Men uanset hvilket tema, du har i din idrætsundervisning, vil der være en masse relevante aktiviteter og inspiration til netop din undervisning.

Alle aktiviteter i bogen har en fast opbygning med en let og overskuelig struktur; en oversigt, forberedelse, gennemførelse, tips til udvikling og variationer. Alle aktiviteterne har en høj kvalitet og understøtter idéen om, at bevægelse og motion både er sjovt og vigtigt.

I slutningen af bogen kan du finde en lærervejledning og kopiark.

Gå til Idræt, leg og bevægelse >

Idræt, leg og bevægelse

Idræt, leg og bevægelse

Pris pr. stk.

543,00 kr.

678,75 kr. inkl. moms

Idrætsdidaktiske plakater

Hos Gyldendal kan du købe en plakatsamling á 10 idrætsdidaktiske plakater til klasseværelset. Plakaterne passer til materialet Tjek på idræt og fagportalen, idræt7-9.gyldendal.dk. Plakaterne viser centrale elementer i de indholdsområder, eleverne kan trække til prøven i idræt samt udvalgt arbejdsmodeller inden for ’Dans og udtryk’ og ’Boldbasis og boldspil’.

Idrætsdidaktiske plakater

Idrætsdidaktiske plakater

Pris pr. stk.

217,00 kr.

271,25 kr. inkl. moms