KLOG PRAKSIS I IDRÆT

Klog praksis er:

  • At arbejde med aktiviteter på en måde, der understøtter den enkelte elevs færdighedsniveau

  • At have fokus på kvalitet i bevægelser

  • En tæt sammenhæng mellem teori og praksis

  • Når eleverne oplever bevægelsesglæde
 

Tilrettelæggelsen er vigtig

Klog praksis er, når aktiviteterne er tilrettelagt med en blanding af teori og øvelser. På fagportalerne til idræt får eleverne fx hjælp til de korrekte bevægelser i en lang række videoer.

Fagportal til 1.-6. klasse

Idræt1-6.gyldendal.dk indeholder temabaserede forløb understøttet af gode instruerende film og teori i elevhøjde. Du finder også svømmeforløb på tre niveauer.

Fagportal til 7.-9. klasse

dræt7-9.gyldendal.dk er temabaserede forløb understøttet af gode instruerende film, nemt tilgængeligt teori, spændende idrætspodcast og masser af støtte til prøven i idræt.

Arbejdsbog til 5.-6. klassetrin

Arbejdsbogen sørger for, at dine elever har arbejds -og opgavearkene fra idræt1-6.gyldendal.dk lige ved hånden, når de har brug for dem.

Idræt i ørerne - podcasts til din idrætsundervisning

Idræt i ørene gør dig klogere på idræt og bringer dig tættere på mennesker, hvor idrætten har en særlig betydning både personligt og professionelt. Lyt også til Idræt i ørerne på iTunes eller Spotify.

Få tjek på idræt

Serien Tjek på idræt tager udgangspunkt i de krav, der stilles til prøven i idræt og er struktureret i forhold til dens form.

Materialet indeholder bl.a. konkrete forslag til, hvordan eleverne kan arbejde med og vise forståelse for de seks prøverelevante indholdsområder

Tjek på idræt er en bogserie med fokus på idrætsteori i udskolingen. Materialer til din undervisning i idræt i udskolingen.

Sådan bruger du tjek på idræt

Lad forfatteren Birgitte Hedskov gøre dig klogere på, hvordan serien kan hjælpe dig og dine elever med at arbejde med den teoretiske side af idrætsfaget såvel som arbejdet frem mod prøven i idræt.

Idræt, leg & bevægelse

Skab en positiv og motiverende tilgang til idræt med udfordrende aktiviteter, der nemt kan justeres efter elevernes færdigheder og niveau.

Har du spørgsmål?

Skriv til vores redaktør, hvis du har spørgsmål om materialer.

Se andre materialer til de praktisk/musiske fag

Hold dig opdateret!