Spring til hovedindhold
Håndværk og desgin

Håndværk og design i grundskolen

Få inspiration og gode ideér til din undervisning med nye spændende materialer til faget.

Undervisningsmaterialer til håndværk og design i grundskolen 

Dansk design er verdensberømt! I Gyldendals undervisningsmaterialer til håndværk og design er det derfor også designprocessen, der er omdrejningspunktet for de mange praktiske aktiviteter med værktøjer, redskaber og materialer. Samtidig er arbejdet med designmetoder og håndværksteknikker forenet, og du og dine elever arbejder med nogle af de største danske designikoner. 

Gyldendals fagportal til håndværk og design, håndværkogdesign.gyldendal.dk, dækker både det obligatoriske fag fra 3.-6. klasse samt valgfaget i udskolingen. Fagportalen indeholder en række undervisningsforløb i håndværk og design til hvert klassetrin, hvor der er lagt vægt på, at eleverne kan udvikle deres praktiske, kreative og innovative kompetencer. 

Læs mere om fagportalen til håndværk og design

Alle forløb er opbygget omkring Fælles Mål. Forløbene på 7. og 8. klassetrin er prøveforberedende med prøvevejledning samt forslag til prøveoplæg, så eleverne er rustet til den afsluttende prøve. Fagportalen kan bruges som det bærende element i den daglige undervisning i håndværk og design, men den kan også bruges som inspiration og give idéer til undervisningen i håndværk og design. 

Læs mere om klog praksis i håndværk og design

Gyldendal anbefaler desuden også fagbøger, der hjælper og støtter din undervisning med høj faglighed, herunder hvilke didaktiske og metodiske overvejelser, der kan hjælpe dig og dine elever. 

Se alle læremidler til håndværk og design