Spring til hovedindhold

KLOG PRAKSIS I HÅNDVÆRK OG DESIGN

Klog praksis er:

  • At arbejde undersøgende og materialenært både med håndværk og designmetode
  • At arbejde med progression i indlæringen af fagets teknikker

  • At give eleverne indsigt i normer for fremstilling og brug af ting før og nu 
  • Når eleverne oplever glæde og tillid til egne muligheder i værkstedsarbejdet

Bring verden ind i skolen

På fagportalen til håndværk og design møder eleverne fagfolk, der til dagligt arbejder med de håndværk -og designprocesser, som eleverne skal afprøve.

Inspirerende fagportal

Håndværkogdesign.gyldendal.dk er fyldt med forløb, instruktionsfilm, designredskaber og ideer til at arbejde materialenært, eksperimenterende og enkelt i hårde og bløde materialer.

Fokus på valgfag og prøve

Fagportalens valgfagsindhold giver eleverne inspirerende temaer som upcycling og klima, kulturmøder og formgivning. Find også prøveforberedende aktiviteter og eksempler på prøveoplæg

Giv dine elever en arbejdsbog

Med vores arbejdsbog til valgfaget i håndværk og design kan du give dine elever mulighed for at samle deres viden og erfaringer med materialer, teknikker og metoder i en personlig arbejdsbog.

Lærervejledning til prøven

Prøvevejledningen giver overblik over alt det praktiske og guider dig til, hvordan prøven kan organiseres og tilrettelægges på jeres skole. Med hæftet får du også arbejdsark, skabeloner og eksempler på prøveoplæg.

Lær om dansk design

Find eksempler på kendte danske designikoner på Designprocessen.gyldendal.dk, som er lavet i samarbejde med Designmuseum Danmark og er gratis at benytte for alle. Her kan du se filmklip og billeder af, hvordan produkterne er blevet til.

Har du spørgsmål?

Skriv til vores redaktør Nina Hansen-Hink hvis du har spørgsmål til materialer.

Se andre materialer til de praktisk/musiske fag

Hold dig opdateret!