PLC

PLC i grundskolen

Skolens centrum bør være PLC! Gyldendals analoge og digitale udgivelser til PLC har en lang tradition med både letlæsning og fagbøger til alle klassetrin. Kvaliteten og fagligheden er høj, og eleverne vælger selv, hvilket medie de vil læse i - vi tilbyder det hele.
 • PLC: Vejledning i udvikling

  01. august 2018 · af Bodil Nielsen

  PLC-vejledere har forskellige roller og skal i et vist omfang også vejlede forskelligt afhængig af fagområder, når der sker ændringer i folkeskolen. Men mange ændringer er fælles for alle og kræver, at PLC-vejledere tænker mere bredt og overordnet. Læs her konsulent og phd Bodil Nielsens bud på, hvordan det kan gøres . Konsulent og phd Bodil Nielsen sætter her fokus på alt det, der er fælles.
 • Sæt det faglige samarbejde i system med co-teaching

  23. august 2017 · af Maja Plesner

  Kravet om, at flere elever skal inkluderes i det almene skoletilbud, har banet vejen for kreative løsninger og nye undervisningsmetoder. En af dem er co-teaching, der stammer fra USA, og som flere danske skoler har taget til sig med succes.
 • Dorte Lilmose: Man skal tage børn alvorligt

  12. april 2016 · af Maja Plesner

  Dorte Lilmose skriver både fag- og skønlitteratur for børn og unge. Fælles for alle hendes bøger er, at hun går en stor bue uden om det ’puttenuttede’, hvad enten hun skriver om håndboldpiger eller børn i krig. For nylig udkom hendes tredje bog i serien om håndboldpigerne: Ta' til Tåløse.
 • Sæt skub i læsningen af fagtekster med fagbog.gyldendal.dk

  30. oktober 2015 · af Maja Plesner

  At læse faglige tekster kræver mere end at knække læsekoden. På Gyldendals nye fagbogsportal er der rig mulighed for at gøre eleverne til stærke læsere af fagtekster.
 • Action, fis, fart og ballade ...

  01. april 2016 · af Maja Plesner

  – garneret med et drys alvor. Det er ifølge forfatteren LG Jensen grundopskriften på en børne- og ungdomsbog, som kan få selv de mest hærdede PlayStation-drenge til at forsvinde ind i bogstavernes verden.