Spring til hovedindhold
Musik

Musik i grundskolen

Se undervisningsmateriale til musik i 1. - 6. klasse

Inspiration til musikundervisning i grundskolen  

Musikkens verden er forunderlig. Musikundervisningen giver eleverne adgang til at udtrykke sig kreativt. Musik er et alsidigt og forskelligartet fag, som sætter store krav til lærerens kreativitet og metodik. Bevægelse, musikglæde og masser af energi! Gyldendals digitale fagportal til musik udgives i et frugtbart samarbejde med Dansk Sang og støtter dig i at udfolde en motiverende og moderne undervisning i musiktimerne.  

Musik er både dans, bevægelse, leg og lydformning. Den gode musikundervisning inspirerer til kreativitet, og det kan være en udfordring at få de gode ideer, der giver børnene lyst til at eksperimentere med musikkens forunderlige verden. 

Hos Gyldendal Uddannelse kan du finde inspiration til, hvordan du sikrer inspirerende musikundervisningen i grundskolen, som fanger eleverne, højner deres musikalske horisont og giver dem adgang til en bredere kulturel forståelse. 


Find inspiration til musikundervisningen med undervisningsmaterialer fra Gyldendal Uddannelse

Musikundervisningen i folkeskolen kan se meget forskellig ud 

Musikundervisningen i folkeskolen introducerer eleverne til at tage aktivt del i det kulturelle liv. Samtidig skal musikundervisningen inspirere eleverne til en bedre forståelse for deres egen musikidentitet og kreative udtryk. 

De enkelte aktiviteter i musikundervisningen, som åbner musikkens forunderlige verden, sætter forskellige kompetencer og områder af musikfaget i fokus. I musikundervisningen har læreren frihed til at sætte sine egne kreative styrker i spil, som metode til at introducere musikfagets forskellige afkroge.  

En stærk musiklærer kan styrke eleverne forståelse for egen stemme og kropslighed gennem sangundervisning og fællessang. En anden underviser kan styrke elevernes evner til at samarbejde med andre om at skabe musik gennem sammenspilsaktiviteter. 

Med adgang til Gyldendals fagportaler til musikundervisningen i folkeskolen, kan du frit udvælge de forløb og materialer, der passer til din undervisningsstil. Du kan vælge at bruge præcis det undervisningsmateriale, du mener, vil inspirere dine elever til at udforske musikkens verden. 

Læs mere om fagportalen til musik i 0. – 8. klasse 
Læs mere om fagportalen til musik i valgfaget