Opgaver til sosu-podcasten Typisk tirsdag

Er du underviser på GF2, kan du inddrage denne podcast i din undervisning. Med den kan du stille skarpt på regler og lovgivning med dine sosu-elever inden praktikken.

I podcasten Typisk tirsdag, som er udviklet af CIU, tager Claus Tronborg Jensen og Carsten B. Sørensen fra SOSU Syd på mission for at tale med fagpersoner fra både skole og praksis og bygger derved bro mellem lovgivning, og hvordan den udmøntes i det praktiske arbejde.

Mere om podcasten

Podcasten er udviklet som led i CIU’s projekt “Den didaktiske podcast“. I projektet udvikles der podcast til flere hovedområder på EUD i samarbejde med lærere og elever fra erhvervsskoler og flere forlag, herunder Gyldendal.

Læs mere her >
Forløbet består af fire elevhenvendte episoder, der hver især fokuserer på aspekter i regler, lovgivning og kompetencer til SOSU-elever på GF2. Podcasten spiller sammen med indhold i grundbogen: Grundforløb 2, SOSU.

Vi har udviklet opgaver til de fire episoder, som består af en underviservejledning og en elevopgave, som du frit kan bruge i din undervisning.

 

Typisk tirsdag Servicelov

Opgave: definer opgaver i hhv. servicelov vs sundhedslov

Sundhedsloven og serviceloven er vigtige love at kende. Episoden handler om, hvordan serviceloven og sundhedsloven giver mening i praksis.
Typisk tirsdag Rehabilitering

Opgave: rehabiliteringsmesse

I denne episode hører vi om forskellige former for rehabilitering. I opgaven skal eleverne formidle begrebet for ældre borgere.
Typisk tirsdag arbejdsmiljø

Opgave: kreativ fremstilling af arbejdsmiljø

Et sundt og sikkert arbejdsmiljø er vigtigt. I opgaven skal eleverne kreativt reflektere over arbejdsmiljø.
Typisk tirsdag konflikter

Opgave: interviews

Et afsnit om, hvordan konflikter udspiller sig i forskellige situationer. I opgaven skal eleverne bl.a. tegne konflikttrappen.
Gratis opgaver til podcasten Omsorg i virkeligheden