Prøveklar

Prøveforberedelse

PRØVEKLAR-serien er direkte henvendt til den enkelte elev, der skal lære sig selv at kende som læser, sprogbruger og opgaveløser. Med et grundigt kendskab til prøvernes opbygning, omfang, sværhedsgrad og opgavetyper bliver eleverne godt klædt på til prøven.

Serien indeholder følgende titler:

Guide til iPrøven

Her bliver eleverne klædt på til den nye prøve i skriftlig fremstilling med adgang til internettet. Bogen indeholder et grundkursus i informationssøgning, en sproglig værktøjskasseog en række stilladserede opgaver, der støtter eleverne gennem hele skriveprocessen fra idé og research til layout og korrektur.

Hæftet kan med fordel bruges i tilknytning til skriftligfremstilling.gyldendal.dk

Guide til Prøveform B

Guiden forbereder eleverne hen imod prøveform B og viser med konkrete, praktiske eksempler, der kan inddrages i den daglige undervisning, hvordan man opnår og giver udtryk for indsigt, fordybelse og perspektivering, som er grundpillerne i vurderingen af den mundtlige prøve.
 

Læsning 9. klasse

I hæftet kommer eleverne bag om de opgavetyper læseprøven i 9. klasse indeholder, og får hjælp til, hvordan de skal bruge deres læsestrategier og -teknikker i praksis. Hæftet indledes med at eleverne tager en læsehastighedsprøve, der danner grundlag for, at den enkelte elev kan lægge en realistisk strategi for sig selv. Elevens strategi skal sikre, at både den hurtige og den langsomme læser bruger tiden bedst muligt ved prøven.

Hæftet kan med fordel bruges i tilknytning til arbejdet med webprøver.digitalretstavning.dk

 

Retskrivning. 9.klasse

Hæftet indeholder korte, grundlæggende øvelser i at bruge ordbog, i tegnsætning og i at udfylde diktater. Derefter arbejder eleverne med de faglige områder, der indgår i retskrivningsprøven: At finde sætningsled, At rette en tekst og At bruge rigtig form. Der veksles imellem eksempler og konkrete opgaver, som eleverne løser alene eller to og to.

Hæftet kan med fordel bruges i tilknytning til arbejdet med webprøver.digitalretskrivning.dk

 

Læsning og sprogbrug. 10. klasse

I hæftet gennemgås alle de opgavetyper, eleverne kan støde på ved 10. klasseprøven i læsning og sprogbrug. Hæftet indledes med et kursus i at bruge ordbog. Herefter arbejder eleverne med de faglige områder, der knytter sig til prøven.

Hæftet kan med fordel bruges i tilknytning til arbejdet med webprøver.danskitiende.dk

 

Modtagerrettet kommunikation og skriftlig fremstilling 10. klasse

Hæftet er en introduktion til prøvedel b og C i den skriftlige prøve i 10. klasse. Eleverne får et grundigt kendskab til prøvernes opbygning, omfang, genrer og formelle krav og bliver dermed bedst muligt klædt på til prøven. Der er bl.a. opgaver i at skrive jobansøgning, mødeindkaldelse, portrætartikel, kommentar og prosatekst.
 

Fakta

 • Antal materialer8
 • Klassetrin8. klasse - 10. klasse
Filtrering
Sorter efter
 • Alfabetisk (A-Å)
 • Alfabetisk (Å-A)
 • Nyeste materialer

8 materialer

Prøveklar. Bag om retskrivningsprøven
I PRØVEKLAR. Bag om retskrivningsprøven arbejder eleverne især med at forstå, hvordan de forskellige opgavetyper i retskrivningsprøven er opbygget. Målet er, at eleverne skal lære at tænke og tale grammatisk. Bogen indledes med et kursus i at bruge den digitale retskrivningsordbog, og derefter følger en række kapitler, der svarer til de opgavetyper, eleverne kan møde ved prøven i retskrivning.

Fås som

 • Bog

Bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

93,00 kr.

116,25 kr. inkl. moms

+-
PRØVEKLAR. Bag om læseprøven
I Bag om læseprøven repeterer eleverne deres viden om at læse på, mellem og bag linjerne, og de bruger deres viden aktivt, når de selv arbejder med at stille spørgsmål til tekster. Arbejdet med materialet understøtter udviklingen af elevernes læseforståelse, samtidig med at de forbereder sig og får viden om prøven i læsning. Som konsulent i Opgavekommisionen for læsning og

Fås som

 • Bog

Bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

93,00 kr.

116,25 kr. inkl. moms

+-
Prøveklar. Guide til iPrøven. Skriftlig fremstilling
PRØVEKLAR. Guide til iPrøven klæder eleverne på til den nye prøve i dansk med adgang til internettet. Bogen guider eleverne igennem alle faser af skriveprocessen - fra idé og research til korrektur og layout. Materialet indeholder to typer forløb: - To kurser: Søgning på nettet og Den sproglige værktøjskasse - Fire skriveforløb: Reportage, Kommentar, Essay og

Fås som

 • Bog

Bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

137,00 kr.

171,25 kr. inkl. moms

+-
Prøveklar. Guide til prøveform B
Guide til prøveform B Med guiden bliver lærer og elever fortrolige med prøveform B. Hvordan tilrettelægges klassens fordybelsesområder? Hvordan finder jeg et prøveoplæg, der passer til mit fordybelsesområde – og til mig? Hvordan udnytter jeg bedst fordybelsesperioden? Hvordan forbereder

Fås som

 • Bog

Bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

137,00 kr.

171,25 kr. inkl. moms

+-
Prøveklar. Modtagerrettet kommunikation og skriftlig fremstilling. 10.klasse
Prøveklar til skriftlig fremstilling Hæftet er en introduktion til prøvedel B og C i den skriftlige prøve i 10. klasse. Materialet er bygget op omkring opgaver inden for modtagerrettet kommunikation og skriftlig fremstilling. Eleven får et grundigt kendskab til prøvens opbygning, omfang, genrer og formelle krav og bliver dermed bedst muligt klædt på til prøven.

Fås som

 • Bog

Bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

118,00 kr.

147,50 kr. inkl. moms

+-
Prøveklar. Læsning og sprogbrug. 10. klasse
Overblik over prøven Prøveklar-serien er direkte henvendt til den enkelte elev, der skal lære sig selv at kende som læser, sprogbruger og opgaveløser. Med et grundigt kendskab til prøvernes opbygning, omfang, sværhedsgrad og opgavetyper er eleverne godt klædt på til prøven. Fokus p

Fås som

 • Bog

Bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

118,00 kr.

147,50 kr. inkl. moms

+-
Prøveklar. Retskrivning. 9. klasse
Overblik over prøven Prøveklar-serien er direkte henvendt til den enkelte elev, der skal lære sig selv at kende som læser, sprogbruger og opgaveløser. Med et grundigt kendskab til prøvens opbygning, omfang, sværhedsgrad og opgavetyper er eleverne godt klædt på til prøven. Fokus på faglige områder Prøveklar. 9. klass

Fås som

 • Bog

Bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

118,00 kr.

147,50 kr. inkl. moms

+-
Prøveklar. Læsning. 9. klasse
Strategier for prøveforberedelse Prøveklar. Læsning. 9. klasse er en guide til eleverne, der skal forberede sig til folkeskolens afgangsprøve i læsning. I materialet starter eleverne med at tage en læsehastighedstest. Den enkelte elevs læsehastighed danner grundlag for, hvilke strategier eleven skal arbejde efter i sin prøve

Fås som

 • Bog

Bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

118,00 kr.

147,50 kr. inkl. moms

+-