Prøveklar

Prøveforberedelse

PRØVEKLAR-serien er direkte henvendt til den enkelte elev, der skal lære sig selv at kende som læser, sprogbruger og opgaveløser. Med et grundigt kendskab til prøvernes opbygning, omfang, sværhedsgrad og opgavetyper bliver eleverne godt klædt på til prøven.

Serien indeholder følgende titler:

Guide til iPrøven

Her bliver eleverne klædt på til den nye prøve i skriftlig fremstilling med adgang til internettet. Bogen indeholder et grundkursus i informationssøgning, en sproglig værktøjskasseog en række stilladserede opgaver, der støtter eleverne gennem hele skriveprocessen fra idé og research til layout og korrektur.

Hæftet kan med fordel bruges i tilknytning til skriftligfremstilling.gyldendal.dk

Guide til Prøveform B

Guiden forbereder eleverne hen imod prøveform B og viser med konkrete, praktiske eksempler, der kan inddrages i den daglige undervisning, hvordan man opnår og giver udtryk for indsigt, fordybelse og perspektivering, som er grundpillerne i vurderingen af den mundtlige prøve.
 

Læsning 9. klasse

I hæftet kommer eleverne bag om de opgavetyper læseprøven i 9. klasse indeholder, og får hjælp til, hvordan de skal bruge deres læsestrategier og -teknikker i praksis. Hæftet indledes med at eleverne tager en læsehastighedsprøve, der danner grundlag for, at den enkelte elev kan lægge en realistisk strategi for sig selv. Elevens strategi skal sikre, at både den hurtige og den langsomme læser bruger tiden bedst muligt ved prøven.

Hæftet kan med fordel bruges i tilknytning til arbejdet med webprøver.digitalretstavning.dk

 

Retskrivning. 9.klasse

Hæftet indeholder korte, grundlæggende øvelser i at bruge ordbog, i tegnsætning og i at udfylde diktater. Derefter arbejder eleverne med de faglige områder, der indgår i retskrivningsprøven: At finde sætningsled, At rette en tekst og At bruge rigtig form. Der veksles imellem eksempler og konkrete opgaver, som eleverne løser alene eller to og to.

Hæftet kan med fordel bruges i tilknytning til arbejdet med webprøver.digitalretskrivning.dk

 

Læsning og sprogbrug. 10. klasse

I hæftet gennemgås alle de opgavetyper, eleverne kan støde på ved 10. klasseprøven i læsning og sprogbrug. Hæftet indledes med et kursus i at bruge ordbog. Herefter arbejder eleverne med de faglige områder, der knytter sig til prøven.

Hæftet kan med fordel bruges i tilknytning til arbejdet med webprøver.danskitiende.dk

 

Modtagerrettet kommunikation og skriftlig fremstilling 10. klasse

Hæftet er en introduktion til prøvedel b og C i den skriftlige prøve i 10. klasse. Eleverne får et grundigt kendskab til prøvernes opbygning, omfang, genrer og formelle krav og bliver dermed bedst muligt klædt på til prøven. Der er bl.a. opgaver i at skrive jobansøgning, mødeindkaldelse, portrætartikel, kommentar og prosatekst.
 

Fakta

  • Antal materialer8
  • Klassetrin8. klasse - 10. klasse