Brug podcast i naturfagene 

Naturfag i ørerne er en ny serie af podcasts til brug i naturfagene. Med podcastserien kan dine elever lytte sig klogere på naturfag, og serien egner sig derfor perfekt til fjernundervisning.

Podcastsserien indeholder fem forskellige afsnit. Til serien har vi udarbejdet et overblik med forslag til, hvordan du kan arbejde med de enkelte podcast i din fjernundervisning. Hent forslag til arbejdet med podcast her.

Dertil kan du under hver podcast finde links til yderligere relevant materiale på vores fagportaler, som eleverne kan arbejde med, når de har hørt podcasten. Du og dine elever har fri adgang til vores fagportaler til naturfag med UNI-login under hele Corona-krisen.

Husk at abonnere på Naturfag i ørerne på iTunes eller Spotify - så er du sikker på, at du ikke går glip af kommende afsnit.

Greta Thunberg

 
Greta Thunberg er blevet en klimastjerne, der egenhændigt har fået klimakampen på alle læber. Men hvordan endte Thunberg som bannerfører for en hel generation af klimaaktivister?

Når I har hørt podcasten, kan I fx arbejde med forløbet Klima under forandring på vores fagportal til geografi.

I kan også træde skridtet ud af naturfag, og arbejde med spot-på-forløbet Kloden Sveder eller aktiviteten  Klassens Klimakampder begge findes på vores fagportal til samfundsfag.

MÅNELANDINGEN 


Lyt til fortællingen om menneskehedens hidtil største teknologiske bedrift. Bliv klogere på hele turen fra lift off  til landingen i Stillehavet og få sat stemningen for klassens videre arbejde med emnet.

Når I har hørt podcasten kan I arbejde med spot-på- forløbet Første skridt på månen, som er tilgængeligt på alle vores fagportaler til naturfag.

Marie Curie


Marie Curie var ikke kun den første kvinde, der vandt nobelprisen. Hun var også den første nogensinde, der vandt prisen to gange!

Lyt til den fascinerende historie om en kvinde, der fulgte sine drømme og hvis videnskabelige arbejde har haft enorm stor betydning for vores verden i dag.

Når I har har hørt podcasten, kan I arbejde med forløbet Marie Curie og radium, som i finder på vores fagportal til fysik/kemi.

Vaccinens Historie


Fra den første videnskabeligt udviklede vaccine blev opfundet af den engelske læge Edward Jenner i 1798 og til nu, har vacciner reddet millioner af menneskeliv.

Lad dine elever komme på en historisk rejse tilbage i vaccinens historie, hvor de får indblik i, hvordan pionererne inden for feltet brugte sig selv og deres familier som forsøgspersoner i jagten på at finde kure mod de store epidemier. 

Når I har hørt podcasten kan I arbejde med forløbet Den første vaccine, som I finder på vores fagportal til biologi.

Alexander Von Humboldt 

 

Bliv klogere på manden, der af mange anses som ophavsmanden til den moderne geografi.