Nye læremidler til fødevareuddannelserne

På vej: Nye materialer til GF1 og GF2 på gastronom, tjener, ernæringsassistent, gourmetslagter, bager & konditor

Vi er lige nu ved at udvikle nye undervisningsmaterialer til Fødevareuddannelserne på EUD. Materialerne er færdige i løbet af 2022. De nye digitale læremidler bliver praksisnære, og dækker målene for grundforløbene på Fødevareuddannelserne. 

Følg med i vores arbejde med materialet ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev. Her får du direkte besked, når vi begynder at åbne for materialet. 

Er du vores nye forfatter?

Helle Grubbe er redaktør på nyt materiale til GF1 og GF2 på FødevareuddannelserneVil du være med til at udvikle gode og tidssvarende læremidler? Er du faglærer med et solidt kendskab til såvel grundforløbene som den praksis, eleverne senere skal ud at arbejde i?

Så er det dig, vi står og mangler.

Skriv eller ring meget gerne, hvis du vil vide mere.

Med venlig hilsen 

Helle Grubbe, redaktør

E-mail: hg@gyldendal.dk / Telefon: 4020 7816

Helle Grubbes blog om de nye materialer til GF1 og GF2 på fødevareuddannelserne

Forbinder du ikke Gyldendal med læremidler til erhvervsuddannelserne?

Fødevareuddannelserne er ganske rigtigt nye for os, men vi har solid erfaring fra andre erhvervsuddannelser, bl.a. SOSU-uddannelserne, hvor vi gennem mange år har udgivet skolernes foretrukne materialer til både grund- og hovedforløb. 
Vi vil gerne i dialog med dygtige faglærere, der har ønsker, idéer og forslag til vores nye læremidler. Du er velkommen til at kontakte mig – jeg er Gyldendal Uddannelses redaktør på de tekniske erhvervsuddannelser.
Helle Grubbes blog om de nye materialer til GF1 og GF2 på fødevareuddannelserne

Helle på skolebesøg: Faglighed i praksis

Skal eleverne forberede sig til undervisningen ved at læse noget? Gør de det? Gør de det ved en computer, eller bruger de primært deres telefon? Bruger de deres læremidler i køkkenet? Hvordan?
Der er mange spørgsmål, og for at blive klogere på den hverdag, vores læremidler skal virke i, har jeg fået lov at følge et GF1-hold, mens de arbejder med et projekt.
Vi følger et GF1-hold i køkkenet

Helle har været en tur i køkkenet!

I dag bliver en spændende dag! Jeg har fået lov at følge et GF1-hold, som efter forberedelse og planlægning i klasseværelset for et par dage siden, nu skal tilberede deres retter i køkkenet. Med tanke på mine egne evner i et køkken, da jeg var 16-17 år, er mine forventninger ikke så høje😉 Men jeg bliver klogere….
Sidste besøg i køkkenet med GF1-eleverne

Helles sidste besøg i køkkenet (for denne gang)

Dette er mit sidste besøg på denne skole, hvor jeg, over nogle uger, har fulgt et GF1-hold i køkkenet. Jeg oplevede, at eleverne gerne engagerer sig i en opgave, men også at der er forskel på, hvor store krav, den enkelte stiller til sit eget arbejde. Eleverne lod sig inspirere af hinanden, og jeg er sikker på, at nogen nok stiller større krav til sig selv næste gang, de skal arbejde med et projekt. Ikke på grund af løftede pegefingre, men fordi det var så tydeligt, at det, der gjorde, at nogle var lidt bedre, var nogle enkle greb, som alle sagtens selv kan udføre. Hvis de vil bruge tid på det…