Nyt læremidler - GF1 Fødevarer

Jeg hører gerne fra dig

Book Helle til et skolebesøg

Har du taget et kig i den nye iBog 'GF1 Fødevarer', men vil du gerne have en grundigere gennemgang? Redaktør Helle Grubbe står klar til at besøge dig og din lærergruppe. 

Helle vil på besøget fortælle om: 

  • Bogens opbygning af tekster, film, opgaver og spil
  • Bogens spændende læringsforløb
  • Bogens omfattende råvareleksikon

Et besøg kan hjælpe dig med at forstå bogen og dens opbygning og give dig inspiration til, hvordan du kan bruge den i din undervisning.

iBogen til grundforløb 1

GF1 Fødevarer er til elever, der går på grundforløb 1 og ønsker at uddanne dig videre til gastronom, ernæringsassistent, gourmetslagter, bager/konditor eller tjener.

iBogen indeholder:

  • Erhvervsintroduktion
  • Et omfattende råvareleksikon
  • Tekster, film og opgaver, der er tilpasset de erhvervsfag, eleverne skal have på GF1
  • Forslag til læringsforløb med både praktisk og teoretisk indhold, som forbereder eleverne til GF2
Vi har optaget en masse film til GF1 Fødevarer
Erhvervsuddannelser

Optagelse af videoer til iBogen

Sådan ser det ud bag scenen, da vi optog videoer til iBogen. En meget rutineret Heinrich Christiansen fra Aalborg Tech gjorde det utroligt let for vores medie-hold, da han bevægede sig helt hjemmevant foran kameraet.
Helle Grubbes blog om de nye materialer til GF1 og GF2 på fødevareuddannelserne
Erhvervsuddannelser

Forbinder du ikke Gyldendal med læremidler til erhvervsuddannelserne?

Fødevareuddannelserne er ganske rigtigt nye for os, men vi har solid erfaring fra andre erhvervsuddannelser, bl.a. SOSU-uddannelserne, hvor vi gennem mange år har udgivet skolernes foretrukne materialer til både grund- og hovedforløb. 
Vi vil gerne i dialog med dygtige faglærere, der har ønsker, idéer og forslag til vores nye læremidler. Du er velkommen til at kontakte mig – jeg er Gyldendal Uddannelses redaktør på de tekniske erhvervsuddannelser.
Helle Grubbes blog om de nye materialer til GF1 og GF2 på fødevareuddannelserne
Erhvervsuddannelser

Helle på skolebesøg: Faglighed i praksis

Skal eleverne forberede sig til undervisningen ved at læse noget? Gør de det? Gør de det ved en computer, eller bruger de primært deres telefon? Bruger de deres læremidler i køkkenet? Hvordan?
Der er mange spørgsmål, og for at blive klogere på den hverdag, vores læremidler skal virke i, har jeg fået lov at følge et GF1-hold, mens de arbejder med et projekt.
Vi følger et GF1-hold i køkkenet
Erhvervsuddannelser

Helle har været en tur i køkkenet!

I dag bliver en spændende dag! Jeg har fået lov at følge et GF1-hold, som efter forberedelse og planlægning i klasseværelset for et par dage siden, nu skal tilberede deres retter i køkkenet. Med tanke på mine egne evner i et køkken, da jeg var 16-17 år, er mine forventninger ikke så høje😉 Men jeg bliver klogere….
Sidste besøg i køkkenet med GF1-eleverne
Erhvervsuddannelser

Helles sidste besøg i køkkenet (for denne gang)

Dette er mit sidste besøg på denne skole, hvor jeg, over nogle uger, har fulgt et GF1-hold i køkkenet. Jeg oplevede, at eleverne gerne engagerer sig i en opgave, men også at der er forskel på, hvor store krav, den enkelte stiller til sit eget arbejde. Eleverne lod sig inspirere af hinanden, og jeg er sikker på, at nogen nok stiller større krav til sig selv næste gang, de skal arbejde med et projekt. Ikke på grund af løftede pegefingre, men fordi det var så tydeligt, at det, der gjorde, at nogle var lidt bedre, var nogle enkle greb, som alle sagtens selv kan udføre. Hvis de vil bruge tid på det…