Genvej til fællesfaglige fokusområder i naturfag

På Gyldendals naturfagsportaler kan du nu finde en række fællesfaglige forløb, der lever op til Undervisningsministeriets krav og er lige til at gå til – uanset om du underviser i biologi, geografi eller fysik/kemi.

Kravet om styrket samarbejde mellem naturfagene kan få pulsen op hos nogle naturfagslærere i en presset hverdag.  Men sådan behøver det ikke være.

 

På Gyldendals naturfagsportaler ligger der nu en række gennemarbejdede fællesfaglige forløb med både lærervejledning og opgaver. Forløbene er lige til at gå til og koster ikke ekstra, hvis skolen har abonnement på en af Gyldendals naturfagsportaler til udskolingen.

 

Alle forløbene har fokus på konkrete historier om, hvad naturfag betyder i praksis frem for på det naturfaglige kernestof i de enkelte fag. Det er altså hverken pladebevægelser, naturens kredsløb eller det periodiske system, eleverne skal gennemgå i de fællesfaglige forløb – men derimod den betydning, det har, for den verden, de lever i. Fx skal eleverne tage stilling til, hvordan man skaffer nok drikkevand til en millionby som Barcelona, når der er tørke eller reflektere over konsekvenserne af menneskelig udledning af stoffer.

 

LÆS OGSÅ: SÅDAN HÆNGER VERDEN SAMMEN

 

Almen dannelse i naturfag

”Vi vil gerne bidrage til almendannelsen i naturfag, og derfor er der fokus på de konkrete problemstillinger, som det kan være svært at nå at undervise i til daglig,” siger Kristian Nordholm, redaktionschef i naturfag på Gyldendal.

 

Han tilføjer, at alle forløb samtidig er skruet sammen, så de kan anvendes af alle naturfagslærere:

 

”Hvis du har din naturfaglige basisviden i orden, kan du som biologilærer sagtens undervise i noget, som måske ligner geografistof. Erfaringerne fra Fælles Mål 2009 viste, at nogle lærere fx blev stressede over tilføjelsen ”Bio & Geo” i målene. Derfor har vi på Gyldendal valgt, at alle fællesfaglige fokusområder er indbydende og forståelige for alle naturfagslærere,” siger han.

 

Alle forløbene er udarbejdet i tæt samspil med de undervisningsforløb, der i forvejen ligger på portalerne under de respektive fag, hvilket gør det langt nemmere at skabe sammenhæng og synergi i undervisningen. 

 

Find de fællesfaglige forløb her (kræver UNI-login):

 

HUSK, AT DU ALTID KAN FÅ 30 DAGES GRATIS PRØVEABONNEMENT PÅ VORES FAGPORTALER (KLIK OG BESTIL)