Spring til hovedindhold
SkrivesituationerSkrivesituationer

Skrivesituationer

SkriveSituationer 1-2 er to engangsbøger til mellemtrinnet med længere, projektinspirerede skriveforløb og et skrivekatalog. Begge dele tager afsæt i skrivesituationer, der er genkendelige fra elevernes hverdagsliv, og som vil opleves meningsfulde i forhold til deres liv og skriveudvikling. Indholdet i begge bøger er afprøvet i praksis i henholdsvis foråret og efteråret 2018.

Længere skriveforløb
Materialets skriveforløb er bygget op omkring steder, hvor tekster findes, og hvor de fleste børn i 4.-6 klasse færdes, nemlig hos bageren, på biblioteket, i biografen og i hallen. Skrivearbejdet falder her i 4 faser:

Fase 1: Opdag et problem eller en udfordring

Fase 2: Undersøg, hvordan der skrives på stedet

Fase 3: Få ideer, skriv og giv respons

Fase 4: Færdiggør og del jeres tekster


Et varieret skrivekatalog
Skrivekataloget indeholder opgaver, som kan anvendes uafhængigt af de længere skrive-projektforløb. Opgaverne kan bruges fleksibelt, fx imellem de to længere forløb eller som en begyndelse på en skriveperiode. Det er tale om mere enkeltstående skriveopgaver, der dog fint kan indgå som elementer i en længere skriveproces.

Skrivekatalogets opgaver er hverken omfangsrige eller alt for tidskrævende (2-3 lektioner pr. skriveopgave). I alle opgaver indgår skriveordrer og skriverammer, der stilladserer/støtter elevens skriveproces.

Eksempler på skriveopgaver: Skriv en efterlysning, Beskriv dit værelse, Skriv et persondigt, Skriv et digt om kroppen, Skriv et postkort, Skriv om din skolevej, Ret en tekst og meget mere.

Fakta

  • Antal materialer2