Fandango 7-9

Fandango - Vinkler på dansk er nu komplet til 7. - 9. klasse. Grundbøgerne er fulde af spændende tekster til litteraturlæsningen. Glæd dig til sammen med dine elever at kaste jer over kompetenceområderne Læsning og Fortolkning gennem noveller, kortprosa og romaner af bl.a. Bent Haller, Louise Jensen, Dorthe Nors, Oscar K., Kim Fupz Aakeson, Jesper Wung-Sung, Sanne Munk Jensen, Mette Hegnhøj og Ronnie Andersen.
 

Under kompetenceområdet Kommunikation kan I arbejde med aktuelle mediefænomener som sociale medier, shitstorms, digitale fodspor og pressefoto. Og i den anden ende af tidsskalaen ser I gennem intertekstuelle links nærmere på Pontoppidan, H.C. Andersen og Det moderne gennembrud i læsningen af en Herman Bang-novelle.
 

Skriftlig fremstilling tilgodeses i særlige fokusafsnit i de enkelte kapitler. Her bliver eleverne skarpe på bl.a. argumenterende tekster som essay, klumme og debatindlæg.
 

Fandango 7-9 - Vinkler på dansk er systemet til danskundervisningen i udskolingen.
Her får du den bedste ungdomslitteratur, nye medier, litterære motiver, forfatterskabslæsning, intertekstualitet og periodelæsning. Det hele præsenteret i øjenhøjde med eleverne og deres verden.
 

Fandango 7-9
• Går i dybden med genrer, teksttyper og udtryksformer
• Integrerer læsedidaktik og litteraturdidaktik
• Sikrer, at alle elever er aktive i de faglige processer
• Evaluering med synopsis
• Bygger bro mellem litteraturarbejde og skriftlig fremstilling
 

Til systemet hører en læse/skriveguide (arbejdshæfte), hvor elevernes arbejde med grundbogens tekster stilladseres.
 

Med Fandangos i-bøger kan eleverne arbejde med systemet på pc og tablets. I i-bøgerne findes ekstra undervisningsforløb og alle læse/skriveguidens arbejdsark til download.
 

Lærervejledningerne til 7. og 8. klasse er udkommet og vejledningen til 9. klasse kommer i maj 2017.
 

Fakta

 • Antal materialer12
 • Klassetrin7. klasse - 9. klasse
Filtrering
Sorter efter
 • Alfabetisk (A-Å)
 • Alfabetisk (Å-A)
 • Nyeste materialer

12 materialer

Fandango 9. Lærervejledning
I Fandango 9. Lærervejledning finder læreren grundig og bred støtte til forberedelsen af og selve arbejdet med Fandango 9 - Vinkler på dansk i undervisningen. Bogens første del er en generel introduktion til udskolingssystemet Fandango 7-9, hvor man bl.a. kan læse om baggrunden for litteraturvalget, arbejdsmetoder, organisering af undervisningen og praktiseringen af arbejdet med skriftlig fremstilling i Fandango 7-9. I bogens anden del finder man en grundig vejledning i det konkrete arbejde med grundbogens enkelte kapitler, tekster og opgaver. Her er der henvisning til de relevante kompetencemål og -områder fra Fælles Mål og forslag til læringsmål for de enkelte forløb. Man finder også bud på og inspiration til analyse og fortolkning af alle grundbogens litterære tekster og hjælp til at åbne de mest krævende opgaver for eleverne. Sidste kapitel giver en grundig indføring i og hjælp til undervisningen i skriftlig fremstilling med Fandango 9.

Fås som

 • Bog

Bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

525,00 kr.

656,25 kr. inkl. moms

+-
Fandango 8. Lærervejledning
I Fandango 8. Lærervejledning finder læreren grundig og bred støtte til forberedelsen af og selve arbejdet med Fandango 8 - Vinkler på dansk i undervisningen. Bogens første del er en generel introduktion til udskolingssystemet Fandango 7-9, hvor man bl.a. kan læse om baggrunden for litteraturvalget, arbejdsmetoder, organisering af undervisningen og praktiseringen af arbejdet med skriftlig fremstilling i Fandango 7-9. I bogens anden del finder man en grundig vejledning i det konkrete arbejde med grundbogens enkelte kapitler, tekster og opgaver. Her er der henvisning til de relevante kompetencemål og -områder fra Fælles Mål 2015 og forslag til læringsmål for de enkelte forløb. Man finder også bud på og inspiration til analyse og fortolkning af alle grundbogens litterære tekster og hjælp til at åbne de mest krævende opgaver for eleverne. Sidst i hvert kapitel gennemgås evalueringsopgaven og den tekst, der er udgangspunkt for arbejdet med skriftlig fremstilling i det pågældende kapitel.

Fås som

 • Bog

Bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

536,00 kr.

670,00 kr. inkl. moms

+-
Fandango 7. Lærervejledning
I Fandango 7. Lærervejledning finder læreren grundig og bred støtte til forberedelsen af og selve arbejdet med Fandango 7 - Vinkler på dansk i undervisningen. Bogens første del er en generel introduktion til udskolingssystemet Fandango 7-9, hvor man bl.a. kan læse om baggrunden for litteraturvalget, arbejdsmetoder, organisering af undervisningen og praktiseringen af arbejdet med skriftlig fremstilling i Fandango 7-9. I bogens anden del finder man en grundig vejledning i det konkrete arbejde med grundbogens enkelte kapitler, tekster og opgaver. Her er der henvisning til de relevante kompetencemål og -områder fra Fælles Mål 2015 og forslag til læringsmål for de enkelte forløb. Man finder også bud på og inspiration til analyse og fortolkning af alle grundbogens litterære tekster og hjælp til at åbne de mest krævende opgaver for eleverne. Sidst i hvert kapitel gennemgås evalueringsopgaven og den tekst, der er udgangspunkt for arbejdet med skriftlig fremstilling i det pågældende kapitel.

Fås som

 • Bog

Bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

587,00 kr.

733,75 kr. inkl. moms

+-
Fandango 9. i-bog er en digital udgave af Fandango 9 - Vinkler på dansk. i-bogen supplerer den fysiske bog, da den indeholder forskelligt ekstra materiale bl.a. ekstra tekster og undervisningsforløb, men den kan også bruges uden den fysiske bog. i-bogen kan anvendes på smartboard, på computeren og på tablet, fx iPad og tilgås via uni-login, efter at skolen har tegnet abonnement. Fandango 9. i-bog er beriget med følgende ekstramateriale: Ekstra undervisningsforløb til kapitel B2 om Jesper Wung-Sung. Undervisningsforløbet ligger som selvstændig bladrebog på i-bogen, hvor det altid vil være tilgængeligt i undervisningen og også kan tilgås hjemmefra af eleverne. Til det ekstra forløb er der knyttet opgaver i i-bogens notesbog. Ekstra analysetekster til grundbogens afsnit om skriftlig fremstilling. i-ark af siderne (notatarkene) fra læse/skriveguiden. i-arkene ligger på det sted i i-bogen, hvor klassen arbejder med de pågældende opgaver. i-arkene er skrivbare, kan gemmes, sendes og printes ud.

Fås som

 • i-bog

i-bog (Med elevbøger)

i-bog (Uden elevbøger)

Pris pr. klasse.

Pris pr. klasse.

483,00 kr./år

603,75 kr. inkl. moms

Fandango 9. Læse/skriveguide
Læse/skriveguiden indeholder alle elevens notatark til Fandango 9. Vinkler på dansk. Her er læseforståelsesmodeller, som eleven kan notere i for at forstå, analysere og fortolke grundbogens tekster og andre udtryk. Og der er notatark, som eleven skal bruge i forberedelsen af de skriftlige opgaver. Det er tydeligt markeret, hvilke ark der knytter sig til de forskellige opgaver i grundbogen.  

Fås som

 • Bog

Bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

71,00 kr.

88,75 kr. inkl. moms

+-
Fandango 9
Grundbogen I Fandango 9 – Vinkler på dansk skærpes elevernes analytiske færdigheder, og al deres viden om kortprosa, noveller, digte og romaner kommer i spil, når de sammen folder litteraturarbejdet ud med tekster af Bent Haller, Sanne Munk Jensen, Søren Ulrik Thomsen og Ronnie Andersen. Områderne Læsning og Fortolkning giver mening til hinanden, når brugen af læseforståelsesstrategier er grundigt integreret i arbejdet med de litterære tekster. Under kompetenceområdet Kommunikation udforsker eleverne de aktuelle mediefænomener shitstorms, digitale fodspor og pressefoto. Og i den anden ende af tidsskalaen ser de gennem intertekstuelle links nærmere på Det moderne gennembrud i læsningen af en Herman Bang-novelle. Arbejdet med Fremstilling er samlet i et fokuskapitel. Her bliver eleverne helt skarpe på teksttyper, genrer, sprog og argumentation, når de øver sig i at skrive gode tekster i centrale genrer som essay, klumme, debatindlæg, reportage og autofiktion. Hvert kapitel har sin danskfaglige vinkel, og hvert forløb evalueres med en synopsisopgave. Aktivitetsniveauet er højt for alle elever, da der veksles mellem forskellige organisationsformer, som sikrer at alle kommer på banen. Læse/skriveguide Til grundbogen findes et arbejdshæfte – en læse/skriveguide – hvor eleverne tager notater som forberedelse til forskellige former for samtale og forskellige skriftlige opgaver. Læse/skrive-guidens notatark er et stillads om elevernes læring, der sikrer deres forståelse og deltagelse, og som højner kvaliteten af den fælles dialog. Lærervejledning Vejledningen til Fandango 9 udkommer maj 2017. Her vil være analyser af alle grundbogens litterære tekster som inspiration til læreren og dertil hjælp til at åbne grundbogens opgaver for eleverne. Vejledningen giver forslag til omsatte læringsmål for alle kapitler - og naturligvis henvisnng til de relevante færdigheds- og vidensmål fra Fælles Mål. i-bog Til hver grundbog hører desuden en i-bog. I-bogen er en elektronisk udgave af den fysiske bog tilført nogle digitale ressourcer. Heri ligger bl.a. ekstra forløb til enkelte kapitler og ekstra tekster, som eleverne kan analysere på egen hånd. I i-bogens noteapparat kan eleverne tage deres egne noter, og de kan desuden løse opgaverne fra læse/skriveguiden, hvis notatark ligger i i-bogen som skriv- og printbare pdf'er. Fandango 7-9 – Vinkler på dansk  er et solidt grundbogsmateriale, der • går i dybden med genrer, teksttyper og udtryksformer • integrerer læsedidaktik og litteraturdidaktik • sikrer, at alle elever er aktive i de faglige processer • inddrager meningsfuld evaluering • bygger bro mellem litteraturarbejde og skriftlig fremstilling

Fås som

 • Bog

Bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

253,00 kr.

316,25 kr. inkl. moms

+-
Fandango 8. i-bog er en digital udgave af Fandango 8 - Vinkler på dansk. i-bogen supplerer den fysiske bog, da den indeholder forskelligt ekstra materiale bl.a. ekstra tekster og undervisningsforløb, men den kan også bruges uden den fysiske bog. i-bogen kan anvendes på smartboard, på computeren og på tablet, fx iPad og tilgås via uni-login, efter at skolen har tegnet abonnement. Fandango 8. i-bog er beriget med følgende ekstramateriale: Ekstra undervisningsforløb til Fandango 8's kapitler. Disse undervisningsforløb ligger som selvstændige bladrebøger på i-bogen, hvor de altid vil være tilgængelige i undervisningen og også kan tilgås hjemmefra af eleverne. Til alle ekstraforløb er der knyttet opgaver i i-bogens notesbog. Ekstra analysetekster til grundbogens afsnit om skriftlig fremstilling. i-ark af siderne (notatarkene) fra læse/skriveguiden. i-arkene ligger på det sted i i-bogen, hvor klassen arbejder med de pågældende opgaver. i-arkene er skrivbare, kan gemmes, sendes og printes ud.

Fås som

 • i-bog

i-bog (Med elevbøger)

i-bog (Uden elevbøger)

Pris pr. klasse.

Pris pr. klasse.

498,00 kr./år

622,50 kr. inkl. moms

Fandango 8
  Grundbogen I Fandango 8 – Vinkler på dansk udfordres eleverne med spændende tekster af bl.a. Mette Hegnhøj Mortensen, Kim Fupz Aakeson, Louis Jensen, Bent Haller og Dorthe Nors.  De stifter desuden bekendtskab med et spændende makkerpar i ny dansk børne- og ungdomslitteratur: Oscar K. og Dorte Karrebæk. Men der skal også arbejdes indgående med sociale medier og vores brug af dem, med intertekstuelle møder i litteraturen, med temaet trekantsdrama og med 1940’erne som periode. Og meget, meget mere …   Hvert kapitel har sin danskfaglige vinkel. Arbejdet med skriftlig fremstilling ligger i naturlig forlængelse af litteraturlæsningen, og alle forløb evalueres med en synopsisopgave. Brugen af læseforståelsesstrategier er integreret i arbejdet med teksterne, sådan at analyse og fortolkningsaktiviteterne udspiller sig på baggrund af en grundig og velforberedt læsning af de litterære og faglige tekster. Aktivitetsniveauet er højt for alle elever, da der veksles mellem forskellige organisationsformer, som sikrer at alle kommer på banen. Lærervejledning Lærervejledningen til Fandango 8. Vinkler på dansk indeholder analyser af alle grundbogens litterære tekster som inspiration til læreren og dertil hjælp til at åbne grundbogens opgaver for eleverne. Vejledningen giver forslag til omsatte læringsmål for alle kapitler - og naturligvis henvisnng til de relevante færdigheds- og vidensmål fra Fælles Mål.   Læse/skriveguide Til grundbogen findes et arbejdshæfte – en læse/skriveguide – hvor eleverne tager notater som forberedelse til forskellige former for samtale og forskellige skriftlige opgaver. Læse/skrive-guidens notatark er et stillads om elevernes læring, der sikrer deres forståelse og deltagelse, og som højner kvaliteten af den fælles dialog.   i-bog   Til systemet hører desuden en i-bog. I-bogen er en elektronisk udgave af den fysiske bog tilført nogle digitale ressourcer. Heri ligger bl.a. ekstra forløb til kapitlerne og tekster, som eleverne kan analysere på egen hånd. I-bogens noteapparat kan eleverne tage deres egne noter og løse opgaverne fra læse/skriveguiden, hvis notatark også ligger i i-bogen som skriv- og printbare pdf'er. Fandango 7-9 er et solidt grundbogsmateriale, der går i dybden med genrer, teksttyper og udtryksformer integrerer læsedidaktik og litteraturdidaktik sikrer, at alle elever er aktive i de faglige processer inddrager meningsfuld evaluering bygger bro mellem litteraturarbejde og skriftlig fremstilling  

Fås som

 • Bog

Bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

253,00 kr.

316,25 kr. inkl. moms

+-
Fandango 8. Læse/skriveguide
Læse/skriveguiden indeholder alle elevens notatark til Fandango 8. Vinkler på dansk. Her er læseforståelsesmodeller, som eleven kan notere i for at forstå, analysere og fortolke grundbogens tekster og andre udtryk. Og der er notatark, som eleven skal bruge i forberedelsen af de skriftlige opgaver. Det er tydeligt markeret, hvilke ark der knytter sig til de forskellige opgaver i grundbogen.  

Fås som

 • Bog

Bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

58,00 kr.

72,50 kr. inkl. moms

+-
Fandango 7. i-bog
Vinder af Gyldendals Læremiddelpris 2013 Fandango 7. i-bog er en digital udgave af Fandango 7 - Vinkler på dansk. i-bogen supplerer den fysiske bog, da den indeholder forskelligt ekstra materiale bl.a. ekstra tekster og undervisningsforløb, men den kan også bruges uden den fysiske bog. i-bogen kan anvendes på smartboard, på computeren og på tablet, fx iPad og tilgås via Uni-login, efter at skolen har tegnet abonnement. Fandango 7. i-bog er beriget med følgende ekstramateriale: Et ekstra undervisningsforløb til hvert af Fandango 7's seks kapitler. Disse undervisningsforløb ligger som selvstændige bladrebøger på i-bogen, hvorfor de altid vil være tilgængelige i undervisningen og også kan tilgås hjemmefra af eleverne. Til alle forløb er der knyttet opgaver i i-bogens notesbog. Ekstra analysetekster til grundbogens seks afsnit om skriftlig fremstilling. Også hertil er der opgaver i notesbogen. Pdf’er af siderne (notatarkene) fra læse/skriveguiden. Notatarkene ligger på det sted i i-bogen, hvor klassen arbejder med de pågældende ark. Pdf’erne er skrivbare og kan printes ud.

Fås som

 • i-bog

i-bog (Med elevbøger)

i-bog (Uden elevbøger)

Pris pr. klasse.

Pris pr. klasse.

498,00 kr./år

622,50 kr. inkl. moms

Vi bruger cookies på gyldendal-uddannelse.dk

Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies. Læs mere om cookies