Fandango

Aktiverende litteraturpædagogik

Fantastiske læseoplevelser
Fandango er et inspirerende dansksystem til indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen med masser af energi og fantastiske læseoplevelser. Forfatternes kærlighed til børne- og ungdomslitteratur gennemsyrer tekstvalget og arbejdsmetoderne. Mødet med det litterære univers og arbejdet med sproget og med andre medier og tekster udvikler elevernes ordforråd og læseglæde - og deres viden om og nysgerrighed overfor verden.

 

Undervisning i dialog
For at forstå den moderne børne- og ungdomslitteratur skal der læses på, mellem og bag ved linjerne. Fandango udvikler eleverne til kompetente og glade litteraturlæsere gennem en dialogisk undervisning.

 

Det spiraliske forløb
De enkelte klassetrin i Fandango er bygget op over samme skabelon for henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskoling. Grundbøgerne til mellemtrinnet arbejder med personkarakteristik, miljø, virkemidler, komposition, fortæller og synsvinkel, intertekstualitet og tema. Hvert år vender eleverne tilbage til de samme litteraturfaglige begreber og udbygger deres viden. I udskolingen arbejdes der med seks vinkler: ungdomslitteratur, kommunikation & medier, motiv & tema, forfatterskab, intertekstualitet og periode. Hertil kommer skriftlig fremstilling, der er integreret i litteraturundervisningen.

Fakta

 • Antal materialer66
 • Underserier7
 • Klassetrin1. klasse - 9. klasse

Underserier

  Filtrering
  Sorter efter
  • Alfabetisk (A-Å)
  • Alfabetisk (Å-A)
  • Nyeste materialer

  66 materialer

  En haj til medier
  Hvorfor er det så sjovt at se YouTube? Hvordan er et website bygget op? Hvad er forskellen på at lytte til en podcast og læse en historie? Det er nogle af de spørgsmål, bogen tager op. En haj til medier er elevens første mediebog, og med afsæt i begrebet kommunkation,  præsenterer den forskellige medier og vinkler på kommunikation både off- og online. Det overordnede mål er, at eleverne bliver mere reflekterede over deres medieforbrug og deres færden i den digitale verden. Bogen henvender sig til indskolingen og er en del af dansksystemet Fandango, men kan anvendes uafhængigt af dette - uanset hvilke materialer klassen i øvrigt benytter.

  Fås som

  • Bog

  Bog

  Pris pr. stk.

  Pris pr. stk.

  132,00 kr.

  165,00 kr. inkl. moms

  +-
  Vinder af Gyldendals Læremiddelpris 2013   Fandango 6. Arbejdsbog B knytter sig til kapitel 5-10 i grundbogen. Opgaverne heri støtter en aktiv læseindstilling, da de hjælper eleverne til at få overblik over det læste og dermed forstå teksten. Som afslutning på hvert kapitel er der to evalueringssider, som kan klippes ud og gemmes i elevens præsentationsportfolioer.  

  Fås som

  • Bog

  Bog

  Pris pr. stk.

  Pris pr. stk.

  63,00 kr.

  78,75 kr. inkl. moms

  +-
  Fandango 9. Lærervejledning
  I Fandango 9. Lærervejledning finder læreren grundig og bred støtte til forberedelsen af og selve arbejdet med Fandango 9 - Vinkler på dansk i undervisningen. Bogens første del er en generel introduktion til udskolingssystemet Fandango 7-9, hvor man bl.a. kan læse om baggrunden for litteraturvalget, arbejdsmetoder, organisering af undervisningen og praktiseringen af arbejdet med skriftlig fremstilling i Fandango 7-9. I bogens anden del finder man en grundig vejledning i det konkrete arbejde med grundbogens enkelte kapitler, tekster og opgaver. Her er der henvisning til de relevante kompetencemål og -områder fra Fælles Mål og forslag til læringsmål for de enkelte forløb. Man finder også bud på og inspiration til analyse og fortolkning af alle grundbogens litterære tekster og hjælp til at åbne de mest krævende opgaver for eleverne. Sidste kapitel giver en grundig indføring i og hjælp til undervisningen i skriftlig fremstilling med Fandango 9.

  Fås som

  • Bog

  Bog

  Pris pr. stk.

  Pris pr. stk.

  525,00 kr.

  656,25 kr. inkl. moms

  +-
  Fandango 5. Lærervejledning klæder læreren på fagligt og pædagogisk. Kapitler om den moderne litteraturpædagogik, om læsestrategier, multimodalitet m.m. giver en nødvendig baggrundsviden for arbejdet med Fandango. Herudover er der side-for-side-vejledning med ideer og kommentarer til arbejdet med teksterne og de litterære begreber. Vejledningen er opdateret i forhold til Fælles Mål 2015.

  Fås som

  • Bog

  Bog

  Pris pr. stk.

  Pris pr. stk.

  536,00 kr.

  670,00 kr. inkl. moms

  +-
  Fandango 8. Lærervejledning
  I Fandango 8. Lærervejledning finder læreren grundig og bred støtte til forberedelsen af og selve arbejdet med Fandango 8 - Vinkler på dansk i undervisningen. Bogens første del er en generel introduktion til udskolingssystemet Fandango 7-9, hvor man bl.a. kan læse om baggrunden for litteraturvalget, arbejdsmetoder, organisering af undervisningen og praktiseringen af arbejdet med skriftlig fremstilling i Fandango 7-9. I bogens anden del finder man en grundig vejledning i det konkrete arbejde med grundbogens enkelte kapitler, tekster og opgaver. Her er der henvisning til de relevante kompetencemål og -områder fra Fælles Mål 2015 og forslag til læringsmål for de enkelte forløb. Man finder også bud på og inspiration til analyse og fortolkning af alle grundbogens litterære tekster og hjælp til at åbne de mest krævende opgaver for eleverne. Sidst i hvert kapitel gennemgås evalueringsopgaven og den tekst, der er udgangspunkt for arbejdet med skriftlig fremstilling i det pågældende kapitel.

  Fås som

  • Bog

  Bog

  Pris pr. stk.

  Pris pr. stk.

  536,00 kr.

  670,00 kr. inkl. moms

  +-
  Fandango 6. Guide til læringsmålstyret undervisning
  Læringsmålsstyret undervisning med Fandango Fandango 6. Guide til læringsmålstyret undervisning er en kilde til ny inspiration til din Fandango-undervisning. Til alle kapitler er der konkrete eksempler, der viser, hvordan du kan tilrettelægge og gennemføre læringsmålsstyret undervisning med Fandangos tekster. I guiden finder du forslag til læringsmål med reference til videns- og færdighedsmål i Fælles Mål og forslag til tegn på læring. Bagest i bogen er forslag til årsplaner. Hvilke Fælles Mål opfylder jeg, når jeg bruger Fandango 6? Hvilke omsatte læringsmål er oplagte at arbejde med i Fandango 6? Hvordan kan min undervisning gennemføres, hvis jeg gerne vil arbejde med synlig læring? Hvordan kan jeg sammen med eleverne se efter tegn på læring, når vi arbejder med Fandango 6? Hvordan kan jeg nemt sammensætte en årsplan med Fandango 6?

  Fås som

  • Bog

  Bog

  Pris pr. stk.

  Pris pr. stk.

  156,00 kr.

  195,00 kr. inkl. moms

  +-
  Fandango 5. Guide til læringsmålstyret undervisning
  Læringsmålsstyret undervisning med Fandango Fandango 5. Guide til læringsmålstyret undervisning er en kilde til ny inspiration til din Fandango-undervisning. Til alle kapitler er der konkrete eksempler, der viser, hvordan du kan tilrettelægge og gennemføre læringsmålsstyret undervisning med Fandangos tekster. I guiden finder du forslag til læringsmål med reference til videns- og færdighedsmål i Fælles Mål og forslag til tegn på læring. Bagest i bogen er forslag til årsplaner. Hvilke Fælles Mål opfylder jeg, når jeg bruger Fandango 5? Hvilke omsatte læringsmål er oplagte at arbejde med i Fandango 5? Hvordan kan min undervisning gennemføres, hvis jeg gerne vil arbejde med synlig læring? Hvordan kan jeg sammen med eleverne se efter tegn på læring, når vi arbejder med Fandango 5? Hvordan kan jeg nemt sammensætte en årsplan med Fandango 5?

  Fås som

  • Bog

  Bog

  Pris pr. stk.

  Pris pr. stk.

  156,00 kr.

  195,00 kr. inkl. moms

  +-
  Fandango 6. Grundbog
  Vinder af Gyldendals Læremiddelpris 2013 I Fandango 6. Grundbog er den moderne børnelitteratur i fokus, og der arbejdes systematisk med elevernes udvikling som kompetente og glade litteraturlæsere. I første del af grundbogen arbejdes der med kapitlerne personkarakteristik, miljø, virkemidler, komposition, fortællere og synsvinkler, intertekstualitet og tema. I anden del præsenteres en forfatter (Cecilie Eken), en film (Drengen i den stribede pyjamas) og en kunstner (Christina Hamre).  lærervejledning til det indledende kapitel, samt til kapitel 1. kan hentes her: Lærervejledning

  Fås som

  • Bog

  Bog

  Pris pr. stk.

  Pris pr. stk.

  226,00 kr.

  282,50 kr. inkl. moms

  +-
  Fandango 7. Lærervejledning
  I Fandango 7. Lærervejledning finder læreren grundig og bred støtte til forberedelsen af og selve arbejdet med Fandango 7 - Vinkler på dansk i undervisningen. Bogens første del er en generel introduktion til udskolingssystemet Fandango 7-9, hvor man bl.a. kan læse om baggrunden for litteraturvalget, arbejdsmetoder, organisering af undervisningen og praktiseringen af arbejdet med skriftlig fremstilling i Fandango 7-9. I bogens anden del finder man en grundig vejledning i det konkrete arbejde med grundbogens enkelte kapitler, tekster og opgaver. Her er der henvisning til de relevante kompetencemål og -områder fra Fælles Mål 2015 og forslag til læringsmål for de enkelte forløb. Man finder også bud på og inspiration til analyse og fortolkning af alle grundbogens litterære tekster og hjælp til at åbne de mest krævende opgaver for eleverne. Sidst i hvert kapitel gennemgås evalueringsopgaven og den tekst, der er udgangspunkt for arbejdet med skriftlig fremstilling i det pågældende kapitel.

  Fås som

  • Bog

  Bog

  Pris pr. stk.

  Pris pr. stk.

  587,00 kr.

  733,75 kr. inkl. moms

  +-
  Fandango 4. Guide til læringsmålstyret undervisning
  Læringsmålsstyret undervisning med Fandango   Fandango 4. Guide til læringsmålstyret undervisning er en kilde til ny inspiration til din Fandango-undervisning. Til alle kapitler er der konkrete eksempler, der viser, hvordan du kan tilrettelægge og gennemføre læringsmålsstyret undervisning med Fandangos tekster.   I guiden finder du forslag til læringsmål med reference til videns- og færdighedsmål i Fælles Mål og forslag til tegn på læring. Bagest i bogen er forslag til årsplaner.   Hvilke Fælles Mål opfylder jeg, når jeg bruger Fandango 4? Hvilke omsatte læringsmål er oplagte at arbejde med i Fandango 4? Hvordan kan min undervisning gennemføres, hvis jeg gerne vil arbejde med synlig læring? Hvordan kan jeg sammen med eleverne se efter tegn på læring, når vi arbejder med Fandango 4? Hvordan kan jeg nemt sammensætte en årsplan med Fandango 4?

  Fås som

  • Bog

  Bog

  Pris pr. stk.

  Pris pr. stk.

  160,00 kr.

  200,00 kr. inkl. moms

  +-

  Vi bruger cookies på gyldendal-uddannelse.dk

  Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies. Læs mere om cookies