Spring til hovedindhold
EselsohrEselsohrEselsohr

Eselsohr

Læseværdig og lærerig frilæsning til tysk

Frilæsningsserien Eselsohr byder på læseværdige og elevnære fortællinger samt spændende og relevant viden om de tysktalende lande. Når det gælder frilæsning, skal det være lysten til at læse og lære, der driver værket hos eleverne. Derfor er i Eselsohr lagt stor vægt på emnevalget, det sproglige niveau og det visuelle udtryk.

Faktabøger

I Eselsohr-faktabøgerne behandles relevante emner fra de tysktalende lande. De flotte fotos skal ved første øjekast motivere eleverne til at læse bogen, og under læsningen understøtter de læseforståelsen. Der er lagt på at præsentere eleverne for interessante, sjove og anderledes oplysninger, samtidig med at eleverne får et indblik i de tysktalende landes kultur- og samfundsforhold.

Fiktionsbøger

Fiktionsbøgerne byder på spændende og underholdende fortællinger om emner fra elevernes hverdag, fx kærlighed, familie, venner og skole. Illustrationerne understøtter og motiverer læsningen.

To sværhedsgrader

Eselsohr er inddelt i to sværhedsgrader: De grønne bøger er målrettet elever i 7.-8. klasse, mens de gule bøger kan læses fra sidst i 8. klasse. Der er tilstræbt et sprogligt niveau, hvor eleverne udfordres, men oplever at kunne forstå teksten på egen hånd. Alle bøger er glosserede direkte på siderne, hvor eleverne har brug for hjælpen.

Website med lyd og opgaver

Som støtte til elevernes læsning er bøgerne indtalt af modersmålstalende. Lydfilerne findes på eselsohr.gyldendal.dk, hvor der også er tilhørende opgaver.

Se alt materiale til PLC her.

Fakta

  • Antal materialer15