VELKOMMEN TIL LIVE FRA FORLAGET

Live fra forlaget er korte webinarer med inspiration og idéer til din undervisning og pædagogiske praksis, og til hvordan du får det optimale ud af Gyldendals læremidler. Webinarerne er interviews, hvor forfatter Louise Scheele Elling stiller aktuelle forfattere spørgsmål om deres seneste udgivelser og dykker ned i emner, som giver dig nye indsigter og indhold til din undervisning. Du har mulighed for at stille de erfarne undervisere og forfattere spørgsmål undervejs i webinaret.

God fornøjelse!

 

 

SkriveBussen, Live fra forlaget
Dansk

29. april

Skrivebussen - din didaktiske guide til god skriveundervisning med Charlotte Rytter

Få konkrete idéer til, hvordan du planlægger din skriveundervisning, så den bliver meningsfuld, undersøgende og dialogbaseret. Lyt med og bliv inspireret til skriveundervisning, som du kan begynde på allerede i morgen.
Essayspor - Live fra forlaget Webinar
Dansk

5. maj

Essaysspor med Aslak Gottlieb

Essayspor består af 10 nyskrevne essays fordelt på 5 fordybelsesområder. De nye essays er skrevet af nogle af tidens helt store stemmer. Lyt med til en samtale om, hvad bogen kan, og hvad du kan forvente dig at få ud af at bruge Essayspor i din danskundervisning.

 

 

LittLab - Live fra forlaget Webinar
Dansk

11. maj

LittLab med Stig Toke

Mød Stig Toke, en af de fire forfattere bag LittLab, og få en introduktion til denne nyhed på dansk.gyldendal.dk og samtidig en forståelse af, hvad det nye er i denne tilgang til litteraturundervisning.

 

Kom og læs første klasse, webinar
Dansk

Kom og læs 1. klasse med Louise Rønberg

Hør hvordan den nyeste læseforskning, et systematisk arbejde med afkodning og skrivning samt læseoplevelser og legende tilgange går op i en højere enhed i Kom og læs til 1. klasse. 

 

Dansk

Grib litteraturen!

Hør om tankerne bag bogen, og få inspiration fra praksis i skolen til din undervisning fra tre af bogens fem forfattere.

Dansk

Portrætsamtaler og lyrikanalyser

Mød forfatterne Peter Christensen og Jens Larsen, og hør hvordan de griber lyrikundervisning an.

Dansk

Skriveskud

Hvordan bliver dine elever kompetente skrivere, og hvad skal du gøre for at hjælpe dem på vej? Mød Sabine Birch Larsen og Erica Price Terp, forfatterne bag nyheden SkriveSkud.

Dansk

Kom og læs 0. klasse

Hør om tankerne bag læsesystemet Kom og læs, og hvad forfatterne Louise Rønberg og Trine Gandil mener, det kan.

Dansk

Tag ordet med dig

Hvordan kan du lave direkte undervisning i nye ords betydning, stavemåde og udtale samt undervisning i strategier, som eleverne kan anvende til at lære nye ord, når de læser tekster på egen hånd? Kig med, og find ud af det!

Dansk

Mundtlighed i dansk

Lyt til Charlotte Rytter og Louise Scheele Elling i en samtale om, hvordan du kan arbejde med mundtlighed i dansk i udskolingen.

Dansk

Hul igennem

Mød Trine May og Jesper Wung-Sung til en samtale om Hul igennem, der er et materiale til en sjov, moderne og undersøgelsesbaseret litteraturundervisning i indskolingen.

DANSK

DanskSkud

Mød Sabine Birch Larsen, Erica Price Terp og Natasha Brink Lorenz til en samtale om det nye dansksystem til mellemtrinnet.

Matematik

Undersøgende matematik med Ole Freil og Heidi Kristiansen

Bliv introduceret til MATLAB-systemet – et system til indskoling og mellemtrin med fokus på undersøgende matematik. Mød forfatterne bag systemet Ole Freil og Heidi Kristiansen, og bliv præsenteret for konkrete eksempler på systemets undersøgende tilgang til matematikundervisningen.

 

Matematik

Test og prøver i matematik med Rikke Teglskov

Se med og få gode råd til at klæde dine elever bedst på til de kommende prøver. Undervejs vil du se nedslag i noget af det materiale, som Rikke er forfatter til, og som du kan finde på vores fagportal til matematik i udskolingen.
Engelsk

Get Your Grammar

Mød forfatterne Mette Hermann og Poul Tornøe og hør, hvordan du kan arbejde med funktionel grammatik i engelsk i udskolingen.

Engelsk

Boost 5

Hør Malene Santini fortælle om hendes rejser med Boost, om egne praksiserfaringer med engelskundervisning på mellemtrinnet og om tankerne bag systemet.

Historie

Rollespil i historieundervisningen

Hvorfor skal dine elever spille rollespil i historieundervisningen? Rollespil behøver ikke kræve skumsværd, lædertøj og horn i panden.

billedKUNST

Kunstportalen.skole

Bliv introduceret til Kunstportalen.skole – en unik online portal, der er opstået i samarbejde mellem Gyldendal Uddannelse og kunstmuseet Louisiana.

Andet

Klar, parat, søg! med Charlotte Rytter

Hør, hvordan Charlotte Rytter mener, man kan arbejde med internetsøgning med de yngste i skolen.