Lærestreger logo

Velkommen til Lærestreger

Lærestreger er korte webinarer med faglige indspark, pædagogiske perspektiver og inspiration gennem interviews med fageksperter og dygtige praktikere. Så kig med, når vi sender live eller præcis, når det passer dig! På denne side finder du nemlig både webinarer, du kan tilmelde dig og se i den nærmeste fremtid, og webinarer som allerede er afholdt, men som er værd at gemme på. Det er gratis at deltage – det eneste, du skal gøre, er at tilmelde dig, og så modtager du et link til webinaret på den aktuelle dag. De afholdte webinarer finder du altid nederst her på siden.

God fornøjelse!

 

Webinar mindfulness
Mindfulness

29. oktober 2021

Mindfulness i praksis

Mød Marie Kronquist - lærer gennem de sidste 15 år, hvor hun har arbejdet med meditation, stilhed, mental træning og mindfulness. Hun underviser i ind- og udland og gennem årene har hun vejledt og assisteret tusindvis af mennesker. 
Webinar seksualundervisning
Seksualundervisning

10. november 2021

Seksualundervisning – hvordan og hvorfor?

Mød Line Anne Roien - specialkonsulent hos Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) og Phd-studerende (2015-21) med speciale inden for skolens sundheds- og seksualundervisning. Behovet for seksualundervisning i folkeskolen er større end nogensinde, men prioriteringen og vilkårene for faget stemmer slet ikke overens med behovet

Webinar hjernesmart
HJernesmart

23. november 2021

Hjernesmart undervisning – tips og tricks til dig, der vil ramme bedre plet, når du underviser

Anette Prehn er sociolog, videnskabsformidler og forfatter til syv bøger – bl.a. bogen Hjernesmart Pædagogik. Se med, når Anette Prehn fortæller om hjernens spilleregler, og giver tips og tricks til, hvordan du som lærer kan ramme endnu bedre plet med din undervisning.

Lærestreger teknologi
Teknologi

LÆRESTREGER: TEKNOLOGIFORSTÅELSE – EN SUCCESHISTORIE FRA VIRKELIGHEDEN

Eva Bjørk Kristjansdottir fra Stavnsholtskolen i Farum er vinder af Novo Nordisk Fondens Natur- og Teknologilærerpris 2021 på 250.000kr. Se med og bliv klogere på, hvordan Eva er lykkedes med at skabe rammerne for en engagerende og spændende undervisning med fokus på teknologiforståelse på en helt almindelig folkeskole.
Køn

Køn i undervisningen

Hvad bør vi overveje, når vi taler om køn i en skolekontekst? Mød Paula Tebbens som kommer med eksempler på, hvordan man kan angribe emnet kønsdiversitet i undervisningen. 
Undersøgende litteraturundervisning

Undersøgende litteraturundervisning med Ayoe Henkel og Thomas Illum Hansen

Hvad er undersøgende litteraturundervisning? Hvordan adskiller det sig fra det, som vi allerede gør, og hvordan kommer du i gang?

 

Stress og angst blandt unge

Stress og angst blandt unge med Camilla Skovgaard

Hvad kan du som lærer kan gøre, når du møder unge med stress og angst, som er udløst af det præstationsræs, som de møder i skolen og på sociale medier? Lyt med og få gode råd og vejledning.

 

 

Mindfulness i undervisningen

Mindfulness i undervisningen med Ulrich Kirk

Hvorfor arbejde med mindfulness i skolen? Hør ekspertens bud, og bliv klædt på til at selv at arbejde med mindfulness i skolen.

 

 

Teknologiforståelse

Teknologiforståelse med Johannes Fibiger

Hvad kan og bør faget teknologiforståelse fokusere på? Få gode råd til, hvordan du kommer i gang med faget.

 

 

Spil i undervisningen, oplæg, Lærestreger
Spil i undervisningen

Spil i undervisningen med Mette Wichman

Få inspiration til, hvordan du selv kan inddrage spil i din undervisning og få baggrunden for, hvorfor det helt klart er en god idé at gøre det.

 

 

Sociale medier og børn, oplæg med Katrine Pedersen
SoMe og børn

SoMe og børn med Katrine Pedersen

Hør hvordan du bedst taler med dine elever om brug af SoMe, og bliv klædt på til at forstå, den verden dine elever befinder sig i på de sociale medier.

Multikulturel litteraturundervisning, oplæg med Nadia Mansour
Multikulturel litteratur

Multikulturel litteratur med Nadia Mansour

Hvad er multikulturel litteratur? Og hvordan kan undervisning i multikulturel litteratur tage sig ud?

Filosofi i skolen, webinar
Filosofi i skolen

Filosofi i skolen med Anni Nielsen og Caroline Schaffalitzky de Muckadell

Hvad eleverne får ud af at filosofere? Få tips og tricks til, hvordan du bedst kan inddrage filosofi i din egen undervisning.
Skoleindretning, Lærestreger, oplæg
Skoleindretning

Skoleindretning med Valinka Suenson og Kasper Kjeldgaard Stoltz

En spændende samtale om skoleindretning og tips og tricks til indretningen af dit eget klasseværelse og læringsrum.
 
Demokrati i skolen

Demokrati i skolen med Martin Johansen

Hør hvorfor det er så vigtigt at inddrage eleverne i deres egen skole, og få ideer til, hvordan du selv bliver bedre til at inddrage eleverne i hverdagen.
Kreativitet i skolen - Live fra forlaget Webinar
Kreativitet

Kreativitet i skolen

Hvad er kreativitet? Hvordan vi kan arbejde med det skolen? Og hvordan vi kan bruge det i alle fag og på alle alderstrin?