• Artikel

  Kan podcasts tage over, hvor lærebogen ikke slår til?

  11. januar 2021 · Ida Weis Jacobsen

  Et nyt uddannelsesprojekt har sat sig for at finde ud af, om didaktiske podcasts kan være vejen frem som læremiddel, når unge på erhvervsuddannelserne skal have ny viden. Gyldendal deltager i projektet, der er sat i søen af Center for IT i undervisningen (CIU). Vi har talt med Karin Eckersberg fra CIU om, hvorvidt den traditionelle lærebog og den didaktiske podcast kan sameksistere.
 • Artikel

  Stort projekt udvikler didaktiske podcasts til elever på erhvervsskolerne

  17. december 2020 · Ida Weis Jacobsen

  Digitaliseringen skyller gennem uddannelsesområdet, og det er blevet tid til at finde ud af, om podcasts er et brugbart og effektivt læremiddel på erhvervsskolerne. Gyldendal er blevet inviteret med i et podcastprojekt, der er sat i søen af CIU.
 • Gymnasium

  Getting Started A: Gå på opdagelse i grammatikken i klassisk litteratur

  10. november 2020 · Ida Weis Jacobsen

  Da den første Getting Started udkom i 2017, præsenterede forfatterne, Mette Hermann og Poul Tornøe, en ny måde at arbejde med engelsk grammatik på. Eleverne skulle se grammatikken i en større tekstsammenhæng – og så var det i høj grad en opgavebog, der gav plads til, at eleverne selv kunne arbejde med stoffet. Bogen var målrettet alle niveauer. Alligevel har forfatterne skrevet Getting Started A. Hvorfor?
 • Gymnasium

  Håndbogen Kritisk tænkning forklarer, hvad kritisk tænkning er – og hvad vi skal bruge det til

  03. november 2020 · Ida Weis Jacobsen

  Kritisk tænkning er blevet udnævnt til en af de vigtigste kompetencer i det 21. århundrede. Nu kommer der endelig en dansk bog, der introducerer til begrebet og ruster eleverne, så de bliver bliver i stand til at begå sig i et komplekst og evigt foranderligt samfund. Vi har talt med bogens forfatter, Christoffer Boserup Skov.
 • Artikel

  Karina Mammen: ”Nænsom Nødværge® gør forandringer i pleje- og omsorgssektoren mulige”

  16. september 2020 · Ida Weis Jacobsen

  Mangeårig indehaver af og underviser i Nænsom Nødværge®, Karina Mammen, har skrevet en bog om metoden, der hjælper med at forebygge og håndtere vold på arbejdspladsen. Vi har talt med hende om at give slip på sit hjertebarn og dele det med verden.
 • Gymnasium

  Nyheder til dit fag

  31. august 2020 ·

  Tag et kig i vores nyeste katalog, hvor du kan få et samlet overblik over nogle af vores centrale udgivelser
 • Artikel

  Diskuterer I også den aktuelle dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'?

  18. august 2020 · Ida Weis Jacobsen

  Vi har udarbejdet tre gratis opgaver til TV2s dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden', som I kan tage fat på i SOSU-undervisningen. Dokumentaren har sendt chokbølger gennem ældreplejen – og landet i det hele taget.
 • Gymnasium

  En verden af fysik A kigger udad mod verden

  18. august 2020 · Ida Weis Jacobsen

  Den populære serie En verden af fysik er komplet, nu hvor En verden af fysik A er udkommet. Her fortæller forfatter til alle tre bøger, Kasper Grosman Michelsen, om, hvad der gør serien unik, og hvorfor det er godt, at eleverne kan se, at fysikken også bliver brugt i den virkelige verden.
 • Gymnasium

  ”Det er en fysikbog, du kan give dine elever i hånden, og så kan de læse den selv”

  07. maj 2020 · Ida Weis Jacobsen

  Grundlæggende fysik A – HTX ligger i forlængelse af B-bogen til HTX. At bogen er en fortsættelse, ses både i opbygning, tilgang, formidling og i og ved at første kapitel i den nye bog hedder kapitel 11.
 • Gymnasium

  Identitet, sport og samfundsfaglige teorier behandles i nyhed til tysk

  30. april 2020 · Ida Weis Jacobsen

  En ny bog til tysk, Wer bin ich? – Sport und Identität, forsøger at besvare spørgsmålet om identitet ud fra tekster om og interviews med kendte sportsudøvere og unge mennesker, der har sport som en identitetsskabende rolle i deres hverdag. Vi har talt med bogens to forfattere, Kirsten Krehan og Kirsten Stammerjohann om baggrunden for bogen.