Diskuterer I også den aktuelle dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'?

Vi har udarbejdet tre gratis opgaver til TV2s dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden', som I kan tage fat på i SOSU-undervisningen. Dokumentaren har sendt chokbølger gennem ældreplejen – og landet i det hele taget.

Da dokumentaren Plejehjemmene bag facaden blev sendt, stillede mange medarbejdere i pleje- og omsorgssektoren nok sig selv spørgsmålet: Hvilke værdier er vigtige for mig i mit arbejde?

Når en sådan sag rammer overskrifterne i de danske nyhedsmedier, er det oplagt at bruge situationen som afsæt for refleksion i undervisningen.

Download opgaverne gratis  

De tre opgaver indeholder hver underspørgsmål, som lægger op til drøftelse af omsorg og omsorgssvigt med baggrund i den teori, der indgår i social- og sundhedsuddannelserne. 

Download opgaverne her (åbner i pdf)

I de tre opgaver, vi har udviklet til Plejehjemmene bag facaden, bliver eleverne opfordret til at reflektere over og diskutere, hvilket ansvar man har som ansat i pleje- og omsorgssektoren og de får mulighed til at forholde sig til de årsager, der kan være til omsorgssvigt.

Som den største udbyder af læremidler til SOSU-uddannelserne er det naturligt, at vi følger tæt, hvad der sker i sundhedsvæsnet – og i særlig grad i forhold til de faggrupper vi udgiver læremidler til.

”Vi vil selvfølgelig gerne bidrage til, at eleverne bliver så dygtige som muligt, og her ser ud til at være et område, hvor der kan og bør gøres noget,” siger redaktionschef Lissi Hansen og fortsætter:

”Hele situationen og mediedækningen viser, at der må være et behov for refleksion – og da vi i forvejen udgiver alt grundmateriale til uddannelserne, giver det mening at koble refleksion over den aktuelle situation op på den teori, der indgår i uddannelserne.”