”Det er nemt tilgængeligt, og så er det skræddersyet til dig personligt.”

Nina Kanstrup Kjær er underviser på Niels Brock og har prøvet to efteruddannelseskurser i Didaktika.

Nina underviser på kontoruddannelsen offentlig administration og har prøvet to af Didaktikas kurser Film i undervisningen og Differentiering. Læs her, hvad hun synes om det nye tilbud til EUD-lærere:

Erhvervsskolerne er lige nu i gang med en digital omstilling. I den henseende; er det så en fordel, at Didaktika er digitalt?

Lige nu er der mange EUD-lærere, der efteruddanner sig, og for det meste kigger vi i de gamle analoge bøger, når vi skal finde ny viden. Jeg synes, det er en klar fordel, at Didaktika-universet er digitalt. Det føles relevant, nu når skolerne i højere grad inddrager digitale teknologier i undervisningen.    

Frygtede du, at kurserne var svært tilgængelige, fordi de var digitale?

Jeg oplever, at der er masser af gåpåmod blandt mine kolleger og mig, når det kommer til digitaliseringen.  Men til dem, der er bekymrede for, at digitale kurser er udfordrende, kan jeg i hvert fald sige, at Didaktika er dejlig let tilgængeligt. Og så ser jeg det også som en fordel, at man ikke behøver komme ud af huset for at tage på kursus.

Kan du fortælle om dine oplevelser med kurset Film i undervisningen?

Udover at det kunne have været dejligt med endnu flere tekniske tips og tricks til videoproduktion, har jeg kun godt at sige. Det var fx superfedt, hvordan forløbet gjorde opmærksom på, at der findes flere forskellige typer film, der har hver deres funktion for eleverne. Den skelnen havde vi ikke været så opmærksomme på tidligere.  

Hvad med Differentiering?

Jeg var især glad for den logbogsfunktion, der hørte til kurset, og som man kan bruge, når man skal besvare refleksionsspørgsmålene. Det ser jeg som en kæmpe fordel. Og så synes jeg, at formen ”aktionslæring” fungerer rigtig godt. Og det er en form, der passer til den måde, vi underviser på, hvor vi hele tiden udvikler og tester nye forløb, opgaver og så videre.

Hvordan adskiller Didaktika sig fra konkurrenternes tilbud?

Det er nemmere tilgængeligt, og så er det skræddersyet til dig personligt. Der bliver hele tiden taget udgangspunkt i dine egne forsøg, din egen hverdag, dine egne overvejelser. Det, synes jeg, er guld værd for nye lærere, men også for erfarne lærere, fordi man virkelig kommer igennem sine materialer og forbedrer dem.

Ville du anbefale Didaktika?

Bestemt! Jeg glædede mig altid til, når jeg skulle arbejde med det. Jeg synes, det har været et super forløb!