Praktisk | Musisk

Velkommen til nyheder og inspiration inden for de praktisk/musiske fag

Nyheder

Boost din billedkunst!

Boost din billedkunst er en inspirationsbog med konkrete idéer til undervisningen i 1.-6. klasse. Idéerne er smukt illustreret og beskrevet trin for trin inden for områderne tegning, maleri, skulptur og grafik. Pluk af idéerne og brug dem, som de er, eller juster dem, så de passer lige ind i din undervisning.

Hent en af ideerne fra bogen

Boost din billedkunst

Boost din billedkunst

Pris pr. stk.

309,00 kr.

386,25 kr. inkl. moms

Lines billedskole cover

 

Ny bog af forfatteren bag Boost din billedkunst

Lines billedskole rummer 40 sider med sjove, lærerige og overraskende billedkunstopgaver til de 8-12-årige. Hæftet kan tages med overalt, og tegne-, farve- og collageidéerne er udformet, så børnene let selv kan gå i gang med almindelige tegne- og farveredskaber. Bogen udkommer d.16.april, men du kan allerede nu læse mere og bladre i bogen.

Få en forsmag på bogen her

Kunstportalen.skole

Kunstportalen-skole.louisiana.dk er skabt i et samarbejde mellem Louisiana Museum of Modern Art og Gyldendal. Kunstportalen giver dig og dine elever mulighed for at gå på opdagelse i Louisianas samling med værker fra både den moderne kunst og fra samtidskunsten. Og der er masser af opgaver til eleverne, som hjælper dem med at få en bedre forståelse af kunsten

Se Elisabeth Bodin og Hanne Flarup fra Louisiana og redaktør Nina Hansen-Hink fortælle om, hvordan du får mest ud af Kunstportalen-skole.louisiana.dk

 

Har du set de nye håndværk
og design-forløb til 3.klasse?

Byg robotter

Byg robotter

I forløbet skal eleverne bygge deres egen robotfigur ved at sammensætte bløde og hårde materialer. De får kendskab til at eksperimentere med forskellige materialesammensætninger og får mulighed for at undersøge, hvordan materialernes udtryk ændrer sig, når de bliver sat sammen på nye måder.

Lommedyr

Lommedyr

I dette forløb arbejder eleverne med håndværk og materialekendskab. Der er fokus på arbejdet med syning i filt og eleverne præsenteres for grundlæggende viden om håndsyning og materialet filt.

Tøjcollage

Tøjcollage

I dette forløb arbejder eleverne med helt simple teknikker, med hovedfokus på at klippe efter en linje i papir og stof. Samtidigt får de prøvet at overføre en tegning fra papir til stof, og de får kendskab til forskellige tekstiler. Forløbet giver desuden eleverne erfaringer med at designe tøj efter egne ideer.

De praktiske/musiske valgfag

Med Gyldendals fagportaler til de praktisk/musiske fag er du godt dækket ind – både når det handler om at sætte rammen for en spændende og innovativ valgfagsundervisning i det daglige, og når du skal klæde dine elever bedst muligt på til den nye prøveform. Se fx vores nye prøveforløb til håndværk og design – Klubmiljø - der nemt og overskueligt gennemgår alle de faser, man som elev møder i prøveformen.

Se forløbet her

Alle valgfagsforløb har tilknyttet en film med faglige eksperter, som introducerer forløbets opgave og giver faglige input, inden eleverne skal i gang.

Se to af filmene fra henholdsvis håndværk og design og madkundskab.

Håndværk og design

Madkundskab

Se alle vores valgfagsforløb til håndværk og design og madkundskab her:

OBS: Billedkunst er klar til skoleåret 21/22

Underviser du i valgfaget til musik?

Valgfaget musik

Musikvalgfag.dk er en ny fagportal, fyldt med skræddersyet valgfagsmateriale. Portalen skal give elever og undervisere en inspirerende og let tilgængelig tilgang til faget, hvor en høj faglighed og mange muligheder for differentiering er muligt. Portalen skal tilbyde egnede musikfaglige aktiviteter til elever, samtidig med at der skal være relevant indhold og værktøjer til både den dygtige elev, samt den elev, der ikke nødvendigvis har de store kompetencer på et hovedinstrument, men blot har lyst til at lære mere om musik.

Prøv kræfter med en af valgfagsaktiviteterne, hvor dine elever via en podcast gøres klogere på, hvad musikvalgfaget handler om.

Valgfagsforløb til musik i udskolingen

Idræt

Idræt3-6.gyldendal.dk er en ny temabaseret fagportal til idræt på mellemtrinnet. Fagportalens forløb er sat ind i en tematisk ramme, og temaerne er valgt, så de tilgodeser kompetenceområderne Idrætskultur og relationer samt Krop, træning og trivsel. Med fagportalens fleksible indhold får du både didaktiserede forløb og frihed til at sammensætte din egen undervisning. Samtidig sikrer video, billeder og tekst en stærk kobling mellem teori og fysisk bevægelse.

 

Prøv forløbet om DANS gratis!

 

Kender du IDRÆT I ØRERNE?

Hvordan kan idræt gå hånd i hånd med fjernundervisning? Podcasten Idræt i ørerne gør dine elever klogere på idræt og bringer dem tættere på mennesker, hvor idrætten har en særlig betydning både personligt og professionelt. Og så begrænser podcasten ikke elevernes aktivitet. Motiver dine elever til en løbetur med Idræt i ørerne. Gennem forskellige interviews vil de lære om alt lige fra OL til streetkultur, imens de får pulsen op.

Læs hvad Folkeskolen sagde om Idræt i ørerne

 

Hør podcasts fra serien Idræt i ørerne

Find alle podcast i serien på Spotify, Itunes eller på idræt.gyldendal.dk

Tilbud

Vi har udvalgt aktuelle læremidler til de praktisk/musiske fag, som vi giver 25 % rabat på i anledning af Læringsfestival Online 2021. Rabatten gælder til og med den 4. marts 2021.
Tjek på idræt

Tjek på idræt

Pris pr. stk.

219,00 kr.

273,75 kr. inkl. moms

Bevægelse i skolen

Bevægelse i skolen

Pris pr. stk.

818,00 kr.

1.022,50 kr. inkl. moms

Boost din billedkunst

Boost din billedkunst

Pris pr. stk.

309,00 kr.

386,25 kr. inkl. moms