Kulturfag

Velkommen til nyheder og inspiration til kulturfagene

Nyheder

Historie

Har du spillet rollespil med dine elever? På vores fagportaler til historie finder du lige nu to rollespil, der gør det super nemt for dig, der gerne vil kaste dig ud i at inddrage eleverne i historien på en helt ny måde.

Og hvorfor er det så vigtigt at spille rollespil i lige netop historie? Bliv klogere herunder, hvor forfatteren til de to rollespil – Septemberforliget og Skal vi sige undskyld til slaverne? – Marianne Dietz fortæller om didaktikken bag rollespillet Septemberforliget.

 

Rollespil: Septemberforliget 1899

I Septemberforliget skal dine elever agere Repræsentanter for arbejdsgiverne og fagbevægelsen i den skelsættende konflikt fra 1899

Rollespil: Skal vi sige undskyld?

Inddrag dine elever i en debat med dybe historiske rødder; bør den danske stat undskylde over for efterkommere af de afrikanske slaver, som danskere fragtede til de Vestindiske øer i 1700-tallet?

Religion

Giv dine elever de helt store fortællinger med nye vores nye tegnefilm om verdensreligionerne

Hvordan opstod Hinduismen eller Islam? Hvordan hænger de forskellige religioner sammen? På vores fagportaler til kristendomskundskab finder du en række køreklare og unikke tegnefilm om de 5 verdensreligioner – alle med indbyggede diskussionsspørgsmål, du kan bruge i din undervisning.

Du kan se et par af filmene her:

 

Islam

Hinduisme

Se alle religionsfilmene

 

 

Fagbøger

Online fagbøger!

Nu har dine elever fri adgang til et væld af spændende fagbøger på vores fagportaler til kristendomskundskab og historie. Vil dine elever f.eks. læse alt om de to verdenskrige, der hærgede i det 20. århundrede, eller finde ud af, om den mørke middelalder virkelig var mørk? Eller undersøge højtider og religiøse skikke? Det er bare nogle af de temaer, du finder i de mange fagbøger.

Og det bedste? -  eleverne få bøgerne læst op med en enkelt klik!

Se eksempler på, hvordan vores online-fagbøger fungerer i portalerne

Religion

Historie

Tema: Etik i kristendomskundskab

 

Sæt fokus på etik i et flot forløb om superhelten Viola

Du tænker sikkert, at Batman, Superman og SpiderMan hører til weekendunderholdningen i børne-tv og biografen. At de tre ikoniske superhelte intet har at gøre i dit klasselokale eller dine elevers lektier. Men sådan skal det ikke være.

På udskolingsportalen religion.gyldendal.dk kan du nu finde et unikt forløb til undervisningen i etik i kristendomskundskab. Det er nemlig ikke tekster om de store, klassiske filosoffer der står øverst på læselisten. Det er til gengæld en spritny tegneserie om Viola, en helt almindelig dansk skoleelev, som får superkræfter og bliver til superheltinden Valkyrien.

Se hele forløbet

 

Forfatterne bag superhelte og etik forløbet

 

Læs et interview med forfatteren og tegneren bag forløbet og bliv klogere på, hvorfor der er meget at vinde ved at føre de klassiske etiske dilemmaer, man underviser i og omkring i kristendomskundskab, ind i nye rammer.

Tilbud

Vi har udvalgt aktuelle læremidler til kulturfag, som vi giver 25 % rabat på i anledning af Læringsfestival Online 2021. Rabatten gælder til og med den 4. marts 2021.