Dansk udskoling
7.-10. klasse

Nyheder

Portraetsamtaler cover

 

Portrætsamtaler og lyrikanalyser – Caspar Eric og Theis Ørntoft

Med Portrætsamtaler og lyrikanalyser får dine elever mulighed for at fordybe sig i et forfatterskab – sammen med forfatteren. De får styrket analysemusklerne og udfordret deres fortolkningsevner.

Læs mere

Prøveklar cover

Prøveklar – bag om retskrivningsprøven

I Prøveklar – bag om retskrivningsprøven arbejder eleverne især med at forstå, hvordan de forskellige opgavetyper i retskrivningsprøven er opbygget. Målet er, at eleverne skal lære at tænke og tale grammatisk.

SkriveKlar cover

SkriveKlar – er dine elever skriveklar?

SkriveKlar-serien lægger op til en veltilrettelagt skriveundervisning i 6.-8. klasse med motiverende og varierede skriveoplæg – lige til at lægge i årsplanen. I SkriveKlar skal eleverne skrive tekster, der har det til fælles, at de skal bruges til noget.

Lyrikspor cover

Lyrikspor – følg sporene i lyrikken

Lyrikspor er en samling af 30 danske digte til udskolingen fordelt på 6 fordybelsesområder. Digtene er nøje udvalgt, så de passer til målgruppen og er velegnede som en del af tekstopgivelserne til prøven i mundtlig dansk.

Tema: undersøgende litteraturundervisning

Det særlige ved undersøgende litteraturundervisning er, at det både har lærerens og elevernes egne oplevelser af teksten som afsæt for analyse og fortolkning. Vi møder teksten med åbenhed og undersøger tekstens verden og form med et klart fagligt sigte, og eleverne lærer at opleve, sanse og gå på opdagelse i en æstetisk tekst, stille de gode spørgsmål og undersøge deres egne og andres tolkninger. Hos Gyldendal Uddannelse arbejder vi med undersøgende litteraturundervisning i en række læremidler, og vi tager emnet op i flere webinarer i foråret 2021.

Se og læs mere om undersøgende litteraturundervisning:

Grib litteraturen cover

 

Grib litteraturen!

Grib litteraturen! indeholder 50 litteraturdidaktiske greb, som du nemt kan bruge, når du skal udvikle din litteraturundervisning sammen med dine kollegaer og dine elever. Bogen gentænker begrundelserne for at arbejde med litteratur i danskfaget og giver plads til en sansemæssig og samtalebaseret tilgang til arbejdet med litteratur i grundskolen.

Læs mere

LittLab

LittLab

LittLab er en samling nye forløb, som bliver en del af dansk.gyldendal.dk i maj 2021.

Læs mere

Tilbud

Vi har udvalgt aktuelle læremidler til dansk udskoling, som vi giver 25 % rabat på i anledning af Læringsfestival Online 2021. Rabatten gælder til og med den 4. marts 2021.

SkriveKlar 6

SkriveKlar 6

Pris pr. stk.

189,00 kr.

236,25 kr. inkl. moms

SkriveKlar 7

SkriveKlar 7

Pris pr. stk.

189,00 kr.

236,25 kr. inkl. moms

SkriveKlar 8

SkriveKlar 8

Pris pr. stk.

189,00 kr.

236,25 kr. inkl. moms

Aktuelle oplæg på Læringsfestivalen

Læringsfestival Online kan du deltage i en lang række gratis oplæg. Vi står bag to relevante oplæg til dansk.

Lærestreger-webinar
– undersøgende litteraturundervisning med Thomas Illum Hansen og Ayoe Henkel
Læs mere

Booktalk-webinar
– nyheder fra Gyldendal Uddannelse og Gyldendal børne- og ungdomsbøger med Cecilie Bogh og Camilla Skov Lund
Læs mere