Dansk indskoling
0.-2. klasse

Nyheder

Kom og læs cover

 

KOM OG LÆS - FÆLLES OM AT LÆSE FORSKELLIGT

Kom og læs er et nyt læsesystem, som bygger på den nyeste læseforskning. Systemet lægger op til en legende og varieret undervisning, hvor eleverne både læser og skriver fra start. Med systemet kan du både skabe gode fællesoplevelser og differentiere undervisningen til den enkelte elev. Kom og læs til børnehaveklassen er udkommet og 1. klasse udkommer i foråret 2021.

Læs mere

Camilla Mehlsen

 

FORSTÅ DEN NYE GENERATION

Læs en artikel om Generation Alpha, som er navnet på den generation, som begynder i skole i disse år

Læs mere

Klar parat søg! cover

 

Klar, parat, søg! – skab kompetente internetsøgere

Klar parat søg! er et arbejdshæfte til elever i indskolingen og på det tidlige mellemtrin. Klar parat søg! er første skridt på vejen til, at eleverne udvikler sig til kompetente og kritiske internetsøgere.

Læs mere

Hul igennem cover

 

Hul igennem – multimodale fortællinger

Hul igennem er en serie af multimodale værker med en tilhørende vejledning. Serien er et bud på en moderne multimodal litteraturundervisning i indskolingen. I Hul igennem skriver store forfattere til små mennesker. Kort og godt.

Læs mere

Fagbog.gyldendal.dk

 

Fagbog.gyldendal.dk – i en ny og forbedret version

Fagbog.gyldendal.dk kommer findes nu i en ny version med endnu flere digitale bøger på reolen og nye værksteder, hvor dine elever kan arbejde kreativt med litteraturen gennem foldebøger, anmeldelser og ved at skrive deres egne fagbøger. Du får også hele fem nye ‘plug-and-play’-kurser, som gør det endnu lettere at lave faglige læsekurser på alle niveauer. Kort sagt – flere fagbøger, nye værksteder og endnu mere læring.

Udforsk den nye version

Sikker stavning cover

 

Sikker stavning – nu også til 1. klasse

Sikker stavning, 1. klasse af Holger Juul har hovedvægten på lydbaseret stavning. Hæftet indeholder rigeligt med opgaver til den ugentlige staveundervisning med diktat en gang om måneden.

Læs mere

Tema: Sprogforståelse i indskolingen

I danskfaget handler alt dybest set om sprog. Sprog at tænke og opleve i, når vi læser litteratur og andre tekster, og sprog at tale og udtrykke sig i, når vi er i dialog med hinanden, og når vi selv fremstiller tekster.

Danskundervisningen skal give eleverne muligheder for at udvikle deres sprog. Opdage nye måder at formulere sig på, tilegne sig nye ord, opnå dybere forståelse af sproglige sammenhænge. I dansk må eleverne gerne blive nysgerrige på, hvordan sproget egentlig fungerer, og på hvordan det mundtlige og det skriftlige sprog er skruet sammen. Alt sammen aspekter af dansk som sprogtilegnelsesfag.

Sprog er således nærværende i alle vores danskmaterialer. Her har vi samlet nogle af vores materialer, der har det sproglige aspekt allertydeligst i fokus. Det er materialer om stavning, grammatik, sprogforståelse, ordkendskab, ordtilegnelse og dialogisk læsning.

Tre læremidler, hvor du finder aktiviteter, som styrker sprogtilegnelsen i indskolingen:

En på sproget cover

En på sproget

En på sproget er et forskningsbaseret undervisningsmateriale, der udvikler elevernes sprogforståelse i 1.-3. klasse.

Fandango cover

Fandango

Fandango er et inspirerende dansksystem med masser af energi og fantastiske læseoplevelser. Forfatternes kærlighed til børnelitteratur gennemsyrer tekstvalget og arbejdsmetoderne.

Tjek på talemåder cover

Tjek på talemåder

Tjek på talemåder er et supplerende danskfagligt materiale, hvor eleverne arbejder med nogle af sprogets mange talemåder i en meningsfuld sammenhæng. Materialet retter sig mod 2. og 3. klasse.

Tilbud

Vi har udvalgt aktuelle læremidler til dansk indskoling, som vi giver 25 % rabat på i anledning af Læringsfestival Online 2021. Rabatten gælder til og med den 4. marts 2021.

Teo og Dy. Bogstavbog

Teo og Dy. Bogstavbog

Pris pr. stk.

72,00 kr.

90,00 kr. inkl. moms

Skriveforståelse 1 - skriv tekster

Skriveforståelse 1 - skriv tekster

Pris pr. stk.

76,00 kr.

95,00 kr. inkl. moms

Skriveforståelse 2 - skriv tekster

Skriveforståelse 2 - skriv tekster

Pris pr. stk.

76,00 kr.

95,00 kr. inkl. moms

Skriveforståelse 3 - skriv tekster

Skriveforståelse 3 - skriv tekster

Pris pr. stk.

76,00 kr.

95,00 kr. inkl. moms

Aktuelle oplæg på Læringsfestivalen

Læringsfestival Online kan du deltage i en lang række gratis oplæg. Vi står bag to relevante oplæg til dansk.

Lærestreger-webinar
– undersøgende litteraturundervisning med Thomas Illum Hansen og Ayoe Henkel
Læs mere

Booktalk-webinar
– nyheder fra Gyldendal Uddannelse og Gyldendal børne- og ungdomsbøger med Cecilie Bogh og Camilla Skov Lund
Læs mere