Tips til teknologiforståelse i en anderledes skolehverdag

Indskoling

Er jeres klasser også pludselig delt op? Er bedstevennerne skilt ad, og skal alle finde sig til rette i en ny klassedynamik?

Så kan I bruge forløbet ”Dig, mig og vores klasse” som indgang til, at børnene lærer hinanden at kende på nye måder. Lad eleverne være venskabsdetektiver og bruge deres nye viden om hinanden til at finde på lege, alle kan deltage i. Øg deres evne til at tænke i rækkefølger og sekvenser. Og giv dem benspænd som fx ”Der skal hele tiden være to meter mellem deltagerne”.

Hvis alle har adgang til deres egen micro:bit, kan I inddrage dem i legene – ellers kan I sagtens gennemføre forløbet helt unplugged.

Mellemtrin

Få nyt indhold til jeres udeundervisning med forløbet ”Plastik fantastisk?”. Lad eleverne gå på skraldejagt i skolens nærområde og undersøge, hvor stort problemet med plastik i naturen egentlig er tæt på jer.

Lad eleverne hænge kort op med lysende grafer over steder med meget plastikaffald. Lav en talende skraldespand. Eller lad dem finde på en helt tredje løsning med teknologi til glæde for naturen og jeres nærmiljø, så det bliver endnu dejligere at være udenfor.

Udskoling

Brug fjernundervisningen til at gøre de ældste elever til habile programmører. På portalen finder I kurser i udvalgte teknologier med indbygget progression og ekstra udfordringer til de skarpeste kodere. Der er ikke brug for andet end en computer og netadgang, så er I i gang.

Lad fx eleverne prøve kræfter med at designe og kode deres egne apps med App Inventor. Her kan de lave deres egen scorerepliks-generator, lige til at have med i lommen. De kan lave quizzer og spil, og de kan arbejde med design og brugervenlighed.

Er eleverne nye i kodningens verden, kan de tage kurset i Scratch med flere end 30 opgaver, som rækker fra det helt basale til avanceret kodning. Her kommer eleverne blandt andet omkring variabler, lister, forgreninger og betingelser, pakket ind i en intuitiv og legende ramme.

Når eleverne har gennemført et af kurserne, kan du udstede diplomet her som et håndgribeligt bevis på, at de nu er klar til at  kode deres helt egne projekter.