Dialogisk læsning starter i børnehaven

Dialogisk læsning er en højtlæsningsmetode, der styrker børns ordforråd og sproglige kompetencer. Det handler om, at børnene bliver inkluderet i højtlæsningen, og at den voksne skaber en interaktion med børnene under højtlæsningen.

 

Billedbogen i børnehaven

Billedbogen i børnehaven er en del af serien En praksisguide, der sætter fokus på en række relevante pædagogiske områder. Billedbogen i børnehaven indeholder 5 konkrete forløb til arbejdet med billedbøger i børnehaven. Den er udarbejdet af Caroline Sehested, som er specialiseret inden for børnelitteratur og pædagogik.

Hvad er dialogisk læsning og hvordan kan det bruges?

Dialogisk læsning kan anvendes understøttende til børn med sproglige udfordringer. Den har til formål at øge barnets ordforråd og kommunikative kompetencer og kan også anvendes mere generelt som en engagerende og sjov aktivitet.

 

Film om dialogisk læsning i dagtilbuddet (8.41 min)

 

 

 

 

 

Film om dialogisk læsning i hjemmet (6.38 min)

 

 

 

 

 

 

 

Dialogisk læsning foregår ofte i tre faser:

Filur - et pædagogisk tilrettelagt forløb

Filur er et materiale med afsæt i dialogisk læsning af fem populære billedbøger. Den er udviklet til de ældste børnehavebørn med henblik på en bedre overgang fra børnehave til skolestart. Som med andre bøger til dialogisk læsning understøtter Filur børnenes sproglige kompetencer igennem leg og læring.

Dialogisk læsning i børnehaveklassen – Kom og læs

Kom og læs er Gyldendals nye, store læsesystem udviklet til indskolingen. I børnehaveklassen præsenteres eleverne for 18 nyskrevne tekster om Vitello skrevet af Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen. Læsesystemet viderefører principperne om dialogisk læsning, eleverne kender siden børnehaven og byder desuden på:

  • Inkluderende differentiering
  • Den nyeste forskning tænkt ind i en dansk skolehverdag
  • Sprogforståelse og læseglæde
  • Legende og varieret undervisning
  • Læsning og skrivning fra første dag ud fra elevernes erfaringer med sprog og med verden.

Læs mere om Kom og læs her

Kom og læs. Læsebog 0. klasse

Kom og læs. Læsebog 0. klasse

Pris pr. stk.

173,00 kr.

216,25 kr. inkl. moms

+-
Kom og læs. Bogstavlydbog 0. klasse

Kom og læs. Bogstavlydbog 0. klasse

Pris pr. stk.

63,00 kr.

78,75 kr. inkl. moms

+-
Kom og læs. Vejledning 0. klasse

Kom og læs. Vejledning 0. klasse

Pris pr. stk.

663,00 kr.

828,75 kr. inkl. moms

+-
Kom og læs. Bogstavkort

Kom og læs. Bogstavkort

Pris pr. stk.

356,00 kr.

445,00 kr. inkl. moms

+-

Fandango

Fandango er et dansksystem, der dækker hele grundskolen. Systemet arbejder med udvikling af elevernes sprogforståelse og deres fornemmelse for fiktion og ordforråd. Gennem den dialogiske læsning i de mindre klasser får eleverne viden om verden samt en forsmag på gode børnelitterære universer.

Læs mere om Fandango i indskolingen her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fandango Mini i børnehaveklassen

Fandango Mini henvender sig til børnehaveklassen, og den egner sig perfekt som elevens første møde med danskundervisningen. Målet er at skabe gode og sikre læsere med afsæt i afkodningssikkerhed, sprogforståelse og fiktionskompetencer. Fandango Mini består både af en grundbog, en arbejdsbog og en bogstavlydbog.

 

Fandango Mini - grundbogen og arbejdsbogen

I grundbogen arbejder eleverne med dialogisk læsning, der udvikler deres sprogforståelse og fornemmelse for fiktion. Fandango perspektiverer løbende til elevernes egen verden. Børnene arbejder med moderne børnelitteratur, samtidskunst og andre medier som film og computerspil.

I arbejdsbogen er der supplerende arbejdsopgaver, der støtter elevernes læsning gennem bl.a. børnestavning og tegning.

 

Fandango Mini - bogstavlydbog

I bogstavlydbogen arbejder eleverne med afkodning af bogstavernes lyde og med at danne små ord ud fra lydene. De læser desuden små tekster med lydrette og lydnære ord.

Bogen er struktureret ud fra et værdigrundlag om, at gentagelse skaber succesoplevelser, hvor eleverne arbejder systematisk og med repetition. Derved er bogstavlydbogen pædagogisk i den forstand, at langt de fleste elever hurtigt får en føling med bogstaverne og deres lyde samt den foreliggende arbejdsstruktur.Fandango Mini. Grundbog

Fandango Mini. Grundbog

Pris pr. stk.

180,00 kr.

225,00 kr. inkl. moms

+-
Fandango Mini. Arbejdsbog

Fandango Mini. Arbejdsbog

Pris pr. stk.

65,00 kr.

81,25 kr. inkl. moms

+-
Fandango Mini. Bogstavlydbog

Fandango Mini. Bogstavlydbog

Pris pr. stk.

65,00 kr.

81,25 kr. inkl. moms

+-