Stürmer und Dränger

Temabog til tysk i gymnasiet

Mathilde Sinding og Kate Fuchs

STÜRMER UND DRÄNGER er en tysk temabog til gymnasiet. I bogen møder læse­ren Stürmer und Dränger-figurer gennem tiden. Figurerne har det tilfælles, at de alle er unge, frihedssøgende personer, der på forskellig vis søger opgøret – et opgør med samfundets normer, forældrene eller konventionerne.

STÜRMER UND DRÄNGER er inddelt i tre kapitler, der består af nye tekster, men også kortere, kendte klassikere. Dertil kommer en teoretisk indledning om Sturm und Drang, som sætter perioden i historisk og tematisk perspektiv.

Teksterne i STÜRMER UND DRÄNGER er didaktiseret ud fra følgende princip: EINSTIEG, TEXTVERSTÄNDNIS og ÜBER DEN TEXT HINAUS. I øvelserne fokuseres der på udviklingen af elevernes kommunikative kompetencer med fokus på ord­forrådstilegnelse og samtale. Eleverne får sprogligt input via REDEMITTEL, som skal ses som et stillads til tekstarbejdet.

Bogen henvender sig til tyskundervisningen på B- og A-niveau på alle de gymnasiale uddannelser. STÜRMER UND DRÄNGER er redigeret af Mette Hermann.

 

Stürmer und Dränger

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

ISBN:
9788702226959
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
20. februar 2018
Sider:
128
Redaktør:
Helle Rex

ANMELDELSER

****** Seks stjerner.

"Forfatterne gør alt, hvad de kan, for at lette tilgangen til teksterne for eleverne. Hatten af for denne interessante og vedkommende tekstsamling."

Morten Lassen

Gymnasieskolen

05. september 2018