Hero image
Historie

Historie i gymnasiet

Historie er en af hjørnestenene i den almene dannelse af gymnasieleverne. I vores materialer til historiefaget tegner vi historiens lange linjer, laver nedslag og fokuserer på enkelte perioder. Vi giver eleverne en viden om den historie, de selv er en del af.

Nyeste inden for historie

 • Gymnasium

  På sporet af historien er en metodebog til historiefaget

  15. januar 2020 · Ida Weis Jacobsen

  Bogen er et redskab, der skal gøre det nemmere og mere overskueligt at inddrage både kendte og mindre kendte teorier og metoder i historieundervisningen.
 • Gymnasium

  Drømmen om en bedre verden

  10. december 2019 · Ida Weis Jacobsen

  Den Europæiske Koncert er en ny historiebog, der sætter tematisk fokus på Europa i det tumultariske århundrede 1814-1914. Læs interviewet med forfatterne bag bogen.
 • Gymnasium

  ”Det var den ultimative udfordring: en enkeltbinds verdenshistorie fra det klassiske Grækenland til den globaliserede verden i det 21. århundrede”

  07. november 2019 · Ida Weis Jacobsen

  Henrik Bonne Larsen, medforfatter til nyheden 'En europæisk verdenshistorie', fortæller, hvordan man bærer sig ad med at sammenstykke over 2750 års europæisk verdenshistorie på under 300 sider.
 • Gymnasium

  Det gjaldt statens og nationens overlevelse

  21. april 2016 · af Maja Plesner

  Ingen historieportal uden et forløb om besættelsestiden - den mest dramatiske periode af den nyere danmarkshistorie. Vi har talt med forfatter til forløbet på Gyldendals nye portal til historieundervisningen i gymnasiet, Niels Wium Olesen, der blandt andet løfter sløret for, hvorfor besættelsen er en af hans hovedinteresser, og hvilke overvejelser, man skal gøre sig som forfatter til undervisningsmaterialer.