Sprogenes verden

grundbog til almen sprogforståelse

Rasmus Gottschalck og Marianne Terp

Bogen til almen sprogforståelse er inddelt i to dele: en almen del og en latindel. Den almene del består af 8 kapitler om sproghistorie, morfologi, syntaks, fonetik, semantik, sociolingvistik, hensigtsmæssig kommunikation og læringsstrategier. Latindelen består af en række små latinkapitler med nyskrevne tekster tilpasset elevernes progression og baseret på romernes mytologi og historie.

Sprogenes verden er skrevet i et lettilgængeligt og klart sprog med masser af sjove og tankevækkende eksempler. Bogen er spækket med klasse-, par-, individuelle og krea-opgaver til en varieret undervisning.

Hovedforfatterne af Sprogenes verden er Rasmus Gottschalck og Marianne Terp, der til daglig underviser i almen sprogforståelse på N. Zahles gymnasieskole. Kapitlet om hensigtsmæssig kommunikation er skrevet af retoriker, underviser og forfatter Nanna Flindt, kapitlet om sociolingvistik er skrevet af forsker ved Københavns Universitet Marie Maegaard og kapitlet om læringsstrategier er skrevet af prorektor og professor Hanne Leth Andersen.

Til Sprogenes verden hører hjemmesiden sprogenesverden.gyldendal.dk med opgaver, øvelser med svar og ekstramateriale. Her ligger der også digitale test med indgangsscreeninger, midtvejstest og afslutningstest, der kan tilkøbes her.

Sprogenes verden

Fås som

  • Bog
  • Webprøver
  • i-bog

Fakta

ISBN:
9788702123432
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
03. maj 2013
Sider:
176
Redaktør:
Katrine Cohen

ANMELDELSER

”Sprogenes verden rummer faktisk den grundigste gennemgang overtegnede mindes at have set til almen sprogforståelse.”
Bo Larsen
Gymnasieskolen13. august 2013