Gymnasium

Nykøbing Katedralskole investerer i Gyldendals engelskportal

Nykøbing Katedralskole er den seneste skole, der har købt adgang til Gyldendals nye engelskportal. Men det var faktisk lidt af en tilfældighed, at lærerne opdagede portalen, fortæller engelsklærer på skolen Jette Nygaard.

Den er opdateret, nem at bruge og indholdet er lige til at gå i gang med. Dette er nogle af årsagerne til, at engelsklærerne på Nykøbing Katedralskole har valgt at købe Gyldendals nye engelskportal. Men det var faktisk lidt af en tilfældighed, at lærerne opdagede portalen, fortæller Jette Nygaard, der er engelsklærer på skolen.

Engelskportalen”Vi var i gang med at forberede studieretningsopgaven i 2.g, som skulle handle om migration. Da vi søgte efter tekster fandt vi forløbet ’Victim or villain’ på engelskportalen, og vi blev interesseret med det samme”, fortæller hun.

’Victim or villain’-forløbet fokuserer på de senere års flygtningestrømme med udgangspunkt i flygtningene selv. Og det synes Jette Nygaard er en interessant måde at gå til emnet på:

”Det var lige den diskurs, vi havde brug for. Der er en helt anden vinkling på emnerne. Med flygtningeforløbet er det ikke bare nogle tekster, hvide mænd har skrevet. Man prøver at vinkle det fra den anden side, og det synes jeg er helt fair”, siger hun.

Da engelsklærerne fra Falster havde undersøgt portalen blev de begejstret for alle de muligheder, den tilbyder, og bookede straks et gratis introduktionskursus til emnet ’Victim or Villain’. I december var de så til kursus, og det gav dem endnu mere blod på tanden for at komme i gang med at bruge portalen.

”Vi kunne med det samme se, at der er nogle rigtig gode muligheder og en masse gode materialer på portalen. Vi ville gerne i gang med det samme, så jeg har efterhånden prøvet at undervise i det meste af det”, fortæller hun.

Jette Nygaard har undervist i engelsk i 37 år, og ifølge hende selv er hun ikke særlig godt funderet i det digitale. Men med Gyldendals engelskportal fandt hun noget, hun nemt kunne bruge:

”Den her portal er virkelig nem at bruge. Den er meget let at navigere i, overskuelig og fyldt med elevklart materiale. Det er let for sådan en som mig at gå til, fordi portalen er nem at håndtere. Samtidig er materialet meget let at gå til. Længden af teksterne er gode og udover selve teksterne er der også noget materiale, man kan bruge som pre-reading og post-reading. På den måde er der masser af læringsmateriale at tage fat på”, fortæller hun begejstret.

Som så mange andre gymnasielærere er Jette Nygaard vant til selv at finde teksterne og planlægge de forløb, hun kører i sin klasse. Derfor har det også krævet lidt tilvænning at bruge Gyldendals engelskportal.

”Normalt vil man gerne lave sit eget materiale. Det gør jeg helst, men jeg synes, det her materiale er en hamrende god variation. Det er fantastisk god inspiration til undervisningen”, siger hun og fortsætter: ”Det er ikke nemt at overtage andre folks tekster og forløb. Men her synes jeg, det rammer lige i øjet og vinkler tingene på en rigtig spændende måde. De aktiviteter, eleverne kan lave med teksterne, synes jeg er relevante og tidssvarende. Jeg har brugt dem slagvisk, mest for at prøve det af, men det fungerede rigtig godt. Man kan også bare plukke i dem og tage de opgaver, man lige har brug for”, siger Jette Nygaard begejstret.

Udover teksterne, forløbene og designet af portalen er det ifølge den erfarne engelsklærer dejligt, at alt, hvad man skal bruge, er samlet ét og samme sted. Udover, at man som lærer sparer en masse tid, er det også godt for overskuelighedens skyld.

Engelskportalen”Vi lærere er jo ret presset på tiden, men med engelskportalen kan jeg spare tid, og det er skønt, at man får det hele serveret. Det er overskueligt at bladre i portalen, fordi der er en god opdeling af genre og perioder. Udvalget er rammende og opdateret, og det er en fin variation af undervisningen at bruge det digitale medie indimellem”, siger Jette Nygaard.

Nu glæder hun sig til at kaste sig over forløbet ’Gender and Marriage’, der handler om Storbritannien under Dronning Victoria i 1800-tallet.