Gymnasium

Find mange af Gyldendals gymnasiebøger på Systimes iBog®-platform

Systimes iBog®-platform er nu så velfungerende, at det er oplagt for Gyldendals digitale materialer at blive udgivet her. Læs interviewet med redaktionschef Helle Rex for at forstå idéen bag overførelsen.

Sidste år indgik Gyldendal et samarbejde med en række andre forlag på uddannelsesområdet om at udkomme med iBøger på Systimes store iBog®-platform. Vi har talt med redaktionschef på gymnasieredaktionen, Helle Rex, om, hvad idéen bag sammensmeltningen er.

FagsnakFor nogle år tilbage var Gyldendal ikke så imponerede over Systimes platform, men det har siden ændret sig: Systimes iBog®-platform er i dag så velfungerende både teknisk og supportmæssigt, samtidig med at funktionaliteten inde i iBøgerne er høj, at det er oplagt for Gyldendals digitale materialer at blive udgivet her. 

”Vi har ikke haft et tilsvarende godt iBogsformat på Gyldendal. Systime er længe primært udkommet digitalt, så de har kunne fintune deres platform gennem rigtig mange år. I forhold til ungdomsuddannelserne har der manglet et fælles sted for undervisere og elever, hvor de kan finde alle de digitale materialer, de har købt adgang til og benytter. Fremover ligger bøger fra forskellige forlag samme sted,” siger Helle Rex, der fremhæver at Systimes system er yderst gennemtestet: ”Det er enkelt, intuitivt, hurtigt og svært at lave fejl i.”

Platformen kommer til at fungere som et slags udstillingsvindue for Gyldendals nuværende og kommende materialer. Det er meningen, at alle fremtidige iBøger fra gymnasieredaktionen skal lægges over i Systimes system, men man begynder med 44 bøger i første runde. Derudover vil man i gymnasieredaktionen forsøge at lave tematiske bøger til platformen, der kun udkommer digitalt og altså ikke som fysiske bøger. 

”På platformen Konto.Systime.dk kan lærerne følge med i tilblivelsen af iBøger - helt ligesom Systime gør det allerede. Så er bøgerne frit tilgængelige for alle, lige indtil de går i salg. Det er en god idé, fordi så kan underviseren få et klarere billede af, hvad bogen går ud på,” siger Helle Rex og fortsætter:

”Vi ser frem at få Gyldendals materialer over på den fælles platform. Vi tror, at elever og lærere på uddannelserne vil se en fordel i, at de kan søge på tværs af alle de bøger, de har. Har du lært én iBog® at kende, vil de andre se ud på samme måde. Det er enkelt.”