Gymnasium

En verden af fysik A kigger udad mod verden

Den populære serie En verden af fysik er komplet, nu hvor En verden af fysik A er udkommet. Her fortæller forfatter til alle tre bøger, Kasper Grosman Michelsen, om, hvad der gør serien unik, og hvorfor det er godt, at eleverne kan se, at fysikken også bliver brugt i den virkelige verden.

Ligesom de to foregående bøger i serien er En verden af fysik A kendetegnet ved, at de to forfattere og garvede undervisere, Kasper Grosman Michelsen og Danni Thorkild Pedersen har tilstræbt, at bogen på den ene side giver en systematisk gennemgang af fagstoffet, mens de samtidig vil vise, at fysikken findes ud over teorien – i naturen og i samfundet.

”Bogserien har en række temaafsnit, som jeg er meget glad for, fordi vi i dem kigger udad mod verden. I nogle af temaafsnittene bliver fysikken behandlet ud fra et historisk perspektiv, i andre bliver fysikken sat i relation til andre fag. Temaafsnittene gør, at En verden af fysik adskiller sig fra andre materialer på markedet,” siger Kasper Grosman Michelsen.

Den rette balance

Kasper Grosman Michelsen fortæller, at det er en god følelse at kunne bringe værket til ende efter alle de år og se, at bøgerne hænger sammen som en helhed. Men det har ikke været uden udfordringer at skrive En verden af fysik A.

”Et fag som fysik har en stærk matematisk tone og jo højere niveau, eleverne arbejder på, jo mere fylder det matematiske. Men det har været meget vigtigt for os at balancere den matematiske del med noget, eleverne rent faktisk kan læse og forstå uden, de tænker, teorien drukner i matematik,” siger Kasper Grosman Michelsen og fortsætter:

”Balancen mellem teori og praksis gør, eleverne er bevidste om fysikkens relevans.”

Et ønske om at inspirere

Hvad er du gladest for ved bogen?

”Jeg synes, at den her bog får samlet rigtig godt op på serien, som giver et overblik over, hvad fysik er for et fag. Når jeg ser på bogen og slutresultatet, tænker jeg, vi har givet et sammenhængende billede af fysik, selvom der er mange ting, vi ikke har behandlet. Men jeg synes, vi repræsenterer de forskellige sider af fysik.”

Kasper Grosman Michelsen skrev En verden af fysik-serien ud fra sin egen glæde for fysikfaget. Han håber, at En verden af fysik A vil kunne inspirere eleverne til at tænke, at fysik er et spændende fag, der rummer en masse, de måske ikke var klar over.

”For fysik kan jo bruges til noget, og som elev får man indsigt i nogle ting, som er værdifulde,” siger Kasper Grosman Michelsen.

En verden af fysik A indeholder kapitler om bevægelsesmængde, mekanik i to dimensioner, harmoniske svingninger, felter og moderne fysik.