Bruger du også podcastene om omsorg i den virkelige verden i din undervisning?

Der har været rigtig positiv respons på den didaktiske podcast om omsorg, som CIU har udviklet i samarbejde med Gyldendal og SOSU Syd. For at støtte dig i undervisningen med podcastene, har vi udviklet gratis opgaver, som hjælper med at bearbejde temaerne i de 4 afsnit.

Gratis opgaver til podcasten Omsorg i den virkelige verden

Gratis opgaver til didaktiske podcasts

Opgavesættene består af en underviservejledning og en elev-opgave, som kan hentes i pdf og evt. printes. Der er opgaver til de 4 podcast-afsnit, som alle starter med, at eleverne skal lytte til det pågældende podcast-afsnit.

Find opgaverne nederst på siden her.

”For det første skal podcastene give eleverne lyst til at læse i grundbogen. For det andet skal podcastene giver eleverne en større forståelse mellem teori og praksis. Og til sidst skal podcastene give eleverne en bedre forståelse for de grundlæggende begreber inden for deres fag.” Siger Karin Eckersberg fra CIU.

Podcastene levendegør stof fra grundbogen. Vi tror på, at podcastmediet kan behandle stof på en anden måde, så det måske er lettere for eleverne at forstå.

Mere om podcasten

I podcasten "Omsorg i den virkelige verden" undersøger Claus Tronborg Jensen og Carsten Bent Sørensen fra SOSU Syd omsorgsbegrebet nærmere. De taler med fagpersoner fra både skole og praksis og bygger derved bro mellem grundbogens teori, og hvordan den udmøntes i den praktiske pleje.

Forløbet består af fire episoder, der hver især fokuserer på et aspekt af omsorgsbegrebet til SOSU-elever på GF2. Podcasten spiller sammen med indhold i grundbogen: Grundforløb 2, SOSU af Tina Rode Melbye (red), Gyldendal 2017.

Læs mere om podcast-serien >>
Et samspil mellem nyt og traditionelt

I løbet af disse år foregår der en stor digitalisering af undervisningsmidler på stort set alle uddannelser. Men hvorfor egentlig? Tror man ikke på, at de digitalt indfødte elever kan lære noget af en traditionel lærebog? Det spørger vi Karin Eckersberg om:

”Det er nødvendigt at digitalisere undervisningsmidler, fordi vi lever i en digital verden, hvor eleverne skal kunne begå sig. I mange år har der været fokus på, at alting bare skulle digitaliseres. Men sådan er det ikke længere. Nu er der fokus på kvalitet frem for kvantitet. Det handler om at finde ud af, hvad de forskellige mediers forcer er, og hvornår vi skal bruge hvad,” siger Karin Eckersberg.

Den professionelle omsorg - opgaver til podcast

Opgave: skabe kort film

Afsnittet handler om, hvordan SOSU-medarbejderen dagen igennem jonglerer mellem at være privat, personlig og professionel. For hvordan gør man egentlig det?

Omsorg og kommunikation - opgaver til podcast

Opgave: udarbejde escaperoom

Fokus på kommunikation - både det klare og omsorgsfulde hverdagssprog til borgeren, men også fagsproget og dokumentationen.

Den svære omsorg - opgaver til podcast

Opgave: skabe et kunstværk

Afsnittet handler om de situationer, som kan være svære at håndtere, fx når borgeren ikke vil eller kan modtage hjælp.

Den teknologiske omsorg - opgaver til podcast

Opgave: udvikle hjælpemiddel

Afsnittet handler om de forskellige velfærdsteknologier, som SOSU-medarbejderen skal kunne håndtere og forholde sig til.